מגה קלינטק
חדשות
חדשות מהעולם
לעמוד קודם

אפסון חונכת מפעל למיחזור מתכות

11/09/2025
זמן קריאה: 1 דק'

Epson Atmix, חברה בת של תאגיד סייקו Epson, השלימה את בנייתו והתחלת פעילותו של מפעל חדש למיחזור מתכות באזור האצ'ינוהה, אאומורי שביפן. המפעל, בשטח של כ־5,000 מ"ר, שהוקם בהשקעה כוללת של 35 מיליון דולר, ימחזר מתכות משומשות שמגיעות מפעילות קבוצת Epson ומהקהילה המקומית, ויהפוך אותן לחומרי גלם לייצור אבקות מתכת. אבקות אלו ישמשו בין היתר לייצור רכיבים בתהליך הזרקת מתכת (MIM) בעבור מכשירים מתקדמים, חסכוניים באנרגיה וקומפקטיים.

המפעל החדש הוא צעד ממשי במאמצי החברה להאיץ את הייצור של אבקות מתכת במעגל סגור ושלב חשוב בהגשמת חזון החברה להיהפך לנטולת תלות במשאבי קרקע מתכלים עד שנת 2050. על ידי החלפת חומרי גלם הנכרים מהאדמה בחומרים ממוחזרים כגון שאריות ברזל המופק מכבשני היתוך ושאר מתכות ממוחזרות, המפעל יתרום לשימור משאבי טבע ויסייע בהפחתת פליטות CO2.

לדברי ירון פרץ, מנהל התחום העסקי בחברת Epson ישראל, היוזמה היא חלק מ"החזון הסביבתי 2050" של Epson, שבמסגרתו החברה שואפת להיות שלילית בפליטות פחמן. "הרקע לכך הוא ההבנה שהתרבות הגלובלית של ייצור וצריכת המונים היא סיכון ממשי לסביבה ולמערכות החברתיות. Epson מחויבת לפתח טכנולוגיות סביבתיות התומכות בכלכלה מעגלית, במיוחד באמצעות חדשנות בפיתוח חומרים וטכנולוגיות ידידותיים לסביבה."

Atmix, המתמחה בייצור אבקות מתכת, החלה כבר בשנת 2020 להשתמש שימוש חוזר בפרוסות סיליקון מפעילות המוליכים למחצה של Epson. המפעל החדש נועד להבטיח אספקה יציבה של אבקות מתכת ממוחזרות כתגובה לסיכון הגובר של דלדול משאבים ועליית מחירי חומרי הגלם.

 

מפעל אטמיקה של אפסון ביפן

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן