מגה קלינטק
חדשות
חדשות מהעולם
לעמוד קודם

צרכנים מעדיפים מחירים על קיימות

13/07/2025
זמן קריאה: 1 דק'

בעולם של שינויים חברתיים וכלכליים מואצים, עולה השאלה אם גם העדפות של צרכנים משתנות. סקר צרכנים חדש של חברת הייעוץ מקינזי (McKinsey & Co.) מגלה, כי אמריקנים אמנם מתעניינים באריזות בנות־קיימה, אך שיקולים כגון מחיר, איכות ונוחות קנייה עדיין חשובים להם יותר.

סקר משולש

הסקר, שנעשה במרס 2025 בקרב 1,000 צרכנים בארה"ב, הוא חלק ממעקב של מקינזי אחר מגמות באריזות מקיימות. לפי החוקרים, "העידן שלאחר 2020" מאופיין בטלטלות רבות, כולל מגפת הקורונה, אינפלציה גבוהה ואי־ודאות גיאופוליטית. אלה משפיעים ישירות על ביטחון הצרכנים. התוצאה: ירידה בכוונות הרכישה בתחומים רבים, במיוחד מוצרי צריכה שאינם חיוניים.

הסקר מצא כי ההשפעה הסביבתית של אריזה אכן התחזקה מ־27% ב־2023 ל־33% ב־2025, שאמרו שהוא משפיע על החלטות הקנייה שלהם. עם זאת הוא מדורג עדיין רק במקום השישי ברשימת השיקולים, הרבה אחרי איכות, מחיר, נוחות גישה, בטיחות מזון וחיי מדף.

עוד נמצא כי המידע על העטיפות או התוויות באריזות תופס יותר מקום בשיקולי הקנייה - עלייה של 9% לעומת 2023 - ככל הנראה בעקבות מודעות גוברת לבריאות ולתזונה ומידע נגיש בזכות טכנולוגיות כגון קודי QR.

מה חשוב באריזה?

כשמשתתפי הסקר נשאלו מה הכי חשוב להם לגבי קיימות האריזה, הצרכנים הצביעו באופן ברור: 77% דירגו את יכולת המיחזור כחשובה מאוד, אחריה דורגו (62-59 אחוזים): תוכן ממוחזר, שימוש חוזר וכמות החומר באריזה. לעומת זאת מאפיינים כגון תוכן ביולוגי או טביעת רגל פחמנית דורגו נמוך יותר, ככל הנראה בגלל חוסר היכרות עם המונחים או תחושת מרחק מנושאים מופשטים לעומת בעיות מוחשיות כגון זבל ופלסטיק.

זכוכית בראש, פלסטיק בתחתית

בתחום סוגי החומרים, זכוכית ואריזות סיבים (כגון קרטון) נתפסו בנות־קיימה, ואילו פלסטיק נתפס כפחות ידידותי לסביבה. למרות שאריזות PET (כגון בקבוקי שתייה) נחשבות טכנית לניתנות למיחזור, רוב הנשאלים לא תפסו אותן כבנות־קיימה כמו זכוכית או מתכת.

ממצא זה לא הופיע במדינות אחרות שנסקרו, ומקינזי מעריכה שההבדלים בהבנה המקומית של מערכות המיחזור מסבירים את הפער.

מי אחראי? לא הצרכנים

שאלת האחריות לקיימות האריזה הניבה מסר ברור: 36% אמרו שהמותגים עצמם צריכים לשאת באחריות, 32% הטילו את האחריות על יצרני האריזות, ורק מיעוט קטן חשב שהצרכנים או הקמעונאים אחראים לכך. המסקנה של מקינזי: "צרכנים לא רוצים לשאת באחריות לבחירה נכונה או מעקב אחרי הוראות פינוי. הם מצפים שהמותגים יפתרו זאת מראש."

מסר לתעשייה: קיימות לא מספיקה

למרות הרצון בצרכנות אחראית, הסקר ממחיש שמותגים ויצרני אריזות לא יכולים להסתמך רק על "ירוק" כמנוע מכירה. עליהם להציע מוצרים שמשלבים קיימות עם איכות, נוחות, מחיר תחרותי ושקיפות מלאה, במיוחד כאשר ביטחון הצרכנים נמוך.

 

לפרטים נוספים

 

אילוסטרציה

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן