קריאה לאיחוד האירופי
יועצים מדעיים עצמאיים של האיחוד האירופי מזהירים את הנציבות האירופית מפני פגיעה ביעד האקלימי המתוכנן לשנת 2040, על רקע הניסיונות להקל את הדרישות כדי להתמודד עם התנגדות פוליטית גוברת למדיניות סביבתית נוקשה. לפי התוכנית המקורית, הנציבות צפויה להציג ביולי יעד המחייב לצמצום פליטת גזי חממה ב־90% עד 2040 (בהשוואה לרמות שנמדדו בשנת 1990). אולם בגלל התנגדות של ממשלות במדינות החברות, גורמים מדיניים של האיחוד שנמצאים בבריסל בוחנים אפשרויות מקלות ומרככות, בהן יעד מופחת לתעשיות מקומיות והשלמת הפער באמצעות "הלוואה" מפרויקטים בחו"ל, או כפי שהגורמים באיחוד מכנים את השיטה, "אשראי פחמן".
הוועדה האירופית המייעצת לשינויי אקלים (ESABCC), הגוף המדעי המייעץ לנציבות, מתנגדת נחרצות לשימוש בקרדיטים בינלאומיים, ומזהירה כי מהלך כזה יפגע בהשקעות הקריטיות בתעשייה ובתשתיות באירופה עצמה. "שימוש באשראי פחמן בינלאומי, אפילו חלקי, עלול לפגוע ביצירת ערך מקומית ולהסיט משאבים מהשינוי הכלכלי הדרוש באיחוד", נכתב בדו"ח שפרסמה הוועדה בתחילת יוני. דובר הנציבות לא התייחס ישירות לביקורת, אך אמר כי "הדו"ח מזכיר לנו את הדחיפות בפעולה אקלימית אמביציוזית ואת החשיבות של קביעת יעד ברור לשנת 2040."
באופן עקרוני, התוכנית הכלכלית להפחתת פחמן מאפשרת למדינות האיחוד "לקנות" הפחתות בפליטות שנעשו מחוץ לאירופה - למשל פרויקטים של ייעור בברזיל - ולחשב אותן כחלק מהיעד שלהן. תומכי הרעיון טוענים, כי זה כלי לגיוס מימון לפרויקטים ירוקים במדינות מתפתחות. עם זאת גורמים באיחוד נזכרים באירועים מ־2013, כאשר קרדיטים זולים וחסרי ערך סביבתי ממשי גרמו לקריסת מחירי הפחמן. מאז נאסר השימוש בהם בשוק הפנים של האיחוד.
למרות לחצים גיאופוליטיים, מחירים גבוהים של אנרגיה וסנקציות אמריקניות מתקרבות, ESABCC ממשיכה להמליץ על יעד של 90%-95% צמצום נטו בפליטות עד 2040, שאותו היא מגדירה "אפשרי וחשוב" להשגת היעדים הבינלאומיים למניעת התחממות מסוכנת.
היעד השאפתני יצריך בין היתר הפסקה כמעט מוחלטת של פליטות מגזר האנרגיה באירופה עד 2040 ומעבר מסיבי לחשמול תעשיות מזהמות. לפי הדו"ח, ליישום היעד יהיו גם תועלות נלוות: הפחתת תחלואה, עידוד השקעות בתעשייה מודרנית וחיזוק הביטחון האנרגטי של אירופה על ידי הפחתת התלות בדלק מיובא.