מגה קלינטק
חדשות
חדשות מזון
לעמוד קודם

ועידת האקלים: ביטחון מזון בישראל ובאזור

20/11/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

המשלחת הישראלית לפסגת האקלים בשארם א-שייח', בהובלת משרד החקלאות והמשרד להגנת הסביבה, קיימה אירוע בביתן הישראלי תחת הכותרת: אתגרים ודרכי פעולה להבטחת ביטחון מזון בישראל ובאזור כולו.

באירוע השתתפו מנכ"לית משרד החקלאות ופיתוח הכפר, נעמה קאופמן-פס, המדענית הראשית של משרד החקלאות, ד"ר מיכל לוי, והמדענית הראשית של המשרד להגנת הסביבה, פרופ' נגה קרונפלד-שור, העומדת בראש הוועדה להיערכות מערכות מזון לשינויי אקלים. פרופ' קרונפלד-שור הציגה את עבודת היישום של הוועדה בשנה החולפת ואת הצורך בשיתוף פעולה חוצה משרדים ומגזרים כדי לקדם מערכות מזון בנות קיימה בישראל.

בהמשך הציגו מומחים נוספים מטעם משרד הבריאות, המכון למחקרי ביטחון לאומי והפורום הישראלי לתזונה בת קיימה. הדוברים הציגו את הבעיות והאתגרים של מערכות מזון בעידן בעת משבר אקלים וביטחון תזונתי: כיצד אפשר להגיע לתזונה בריאה, זולה ובת קיימה; תפקידן של ממשלות בשינויים שעוברים על החקלאות בעידן של משבר אקלים; חינוך וטכנולוגיה כפתרונות לביטחון תזונתי בר קיימה; ועוד.

מערכות המזון תורמות לשינויי אקלים ומושפעות ממנו. הן אחראיות ל-30% מפליטות גזי החממה, אבל גם נפגעות ממשבר האקלים. מחקרים מלמדים על ירידה של 21% בפרודוקטיביות החקלאית מאז 1962. הירידה בתפוקות, בצירוף הגידול באוכלוסייה, גורמים לאי-ביטחון תזונתי. ועדת היערכות מערכות מזון לשינויי אקלים הוקמה כדי להתמודד עם אתגרים אלו.

הוועדה פועלת מצד המשרד להגנת הסביבה בשיתוף משרדי החקלאות ופיתוח הכפר, מודיעין, בריאות וחינוך. הוועדה זיהתה מספר אפיקי פעולה מרכזיים, סיכונים ליבוא מזון בראי שינויי אקלים, סיכונים לייצור מזון מקומי בחקלאות, בריאות וחינוך, חדשנות טכנולוגית במזון, צמצום אובדן מזון ובזבוז מזון, הפחתת פליטות גזי חממה ממערכות מזון וביטחון מזון אזורי במזרח התיכון וצפון אפריקה.

נעמה קאופמן-פס, מנכ"לית משרד החקלאות: "בשנים האחרונות שינויי האקלים נותנים את אותותיהם. אנו ממשיכים לפעול כדי לשלב את הטכנולוגיה במגוון ענפי חקלאות. השילוב בין השניים משמש מנוע צמיחה, אשר ישמור על מערכות מזון עמידות שיספקו את הצרכים לאוכלוסייה ההולכת וגדלה."

פרופ' נגה קרונפלד שור: "מערכות המזון נפגעות ממשבר האקלים, אך יכול להיות להן תפקיד מרכזי בהפחתת הפליטות, בקידום הבריאות ובשמירה על המגוון הביולוגי. עלינו לטפל במערכות המזון שלנו כדי להבטיח ביטחון תזונתי לנו ולדורות הבאים."

 

צילום: Bradley D'coutho 

 

בתמונה מימין לשמאל: ד"ר מיכל לוי, נעמה קאופמן-פס ופרופ' נגה קרונפלד שור. צילום: Bradley D'coutho 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן