מגה קלינטק
חדשות
חדשות מזון
לעמוד קודם

לקרלסברג בירה מדגנים ממוחזרים

10/07/2025
זמן קריאה: 1 דק'

ענקית הבירה קרלסברג (Carlsberg) משיקה בירה ראשונה מדגנים שגודלו בחקלאות רגנרטיבית - מהלך סמלי אך בעל משמעות בדרך להפחתת פליטות ושיפור הבריאות הסביבתית של שרשרת האספקה. הבירה החדשה, הקרויה Grobund ("קרקע פורייה" בדנית), נחשפה בפסטיבל פולקמדט (Folkemødet) שהתקיים ביוני בדנמרק ומשמש יריית פתיחה לשאיפתה של קרלסברג לעבור לשימוש בדגנים רגנרטיביים (ממוחזרים) עד 2040 באופן מלא.

מהפכת החקלאות מתחילה בברז

הבירה מבוססת על לתת שעורה שגודלה בשיטות רגנרטיביות, שנועדו לשפר את בריאות הקרקע, להגביר את המגוון הביולוגי ולהפחית את ההשפעה האקולוגית של החקלאות. היא מיוצרת במבשלה של קרלסברג בוולבי בקה (Valby Bakke) ונמכרה בפסטיבל ובמרכז המבקרים של קרלסברג בקופנהגן.

לדברי פיטר האר נילסן (Peter Har Nielsen), מנכ"ל קרלסברג דנמרק, "Grobund הוא סמל לתנועה רחבה. כבר עכשיו אנחנו בודקים את השימוש בלתת הזה גם בבירה הרגילה שלנו, Carlsberg Pilsner. עד 2040 כל הבירה שלנו תתבשל מדגנים רגנרטיביים בלבד."

חקלאות רגנרטיבית

למרות שלחקלאות רגנרטיבית אין הגדרה אוניברסלית, קרלסברג גיבשה מערכת קריטריונים מחמירה בשיתוף חברת הייעוץ הדנית אגרובי (Agrovi): רוטציות גידול, שמירה על כיסוי קרקעי ושימוש מינימלי בחריש כדי להגן על איכות הקרקע ולשמר מגוון אקולוגי.

נילס פיטר ראוונסבורג (Nils Peter Ravensburg), מנכ"ל אגרובי, בירך על השותפות עם קרלסברג ואמר: "אנחנו עדים לפחות ופחות תירוצים. זו חקלאות טובה יותר, שמצריכה פחות שעות עבודה, משתלמת יותר לחקלאים ותורמת רבות לאקלים ולמערכות האקולוגיות."

ממיזם ניסיוני להיקף תעשייתי

קרלסברג כבר רכשה 500 טונות של לתת שעורה רגנרטיבית. הכמות תספיק לייצור של כשלושה מיליון ליטר בירה ב־2025. היא גם חתמה על הסכם עם ספקי הלתת Fuglsang ו־Viking Malt לרכישת 14,800 טונות של לתת רגנרטיבית שתסופק עד סוף 2025. כמות זו תאפשר לקרלסברג לייצר יותר מ־100 מיליון ליטר בירה מדגן רגנרטיבי - כ־40% מצריכת הלתת השנתית של קרלסברג דנמרק.

נילסן הוסיף: "כ־40% מפליטות הפחמן של קרלסברג בדנמרק מקורן בחומרי הגלם שלנו. המעבר הזה לא רק מצמצם פליטות, הוא גם מקדם בריאות קרקע ומגוון ביולוגי. אנו רוצים להפוך את הגישה הזו לנורמה, לא רק בדנמרק אלא בעולם כולו."

מגמה עולמית בתעשיית המזון

המהלך של קרלסברג משתלב במגמה העולמית הגוברת של אימוץ מקורות חקלאיים רגנרטיביים. רק לאחרונה הודיעה רשת ההמבורגרים Shake Shack על מעבר לקמח רגנרטיבי בלחמניות ההמבורגר שלה בבריטניה. בכך מתחדד המסר: גם תעשיית המזון והמשקאות מזהה את הערך הסביבתי, הבריאותי והכלכלי של מעבר לגידולים מתחדשים.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן