מגה קלינטק
חדשות
חדשות מזון
לעמוד קודם

מחקר: בזבוז מזון הצטמצם

16/12/2025
זמן קריאה: 1 דק'

דוח גלובלי חדש מלמד שמאמצי הצמצום של בזבוז המזון ברחבי העולם מניבים תוצאות בעלות משמעות, אך מזהיר שההתקדמות עלולה להיעצר ללא תמיכה ממשלתית וכלכלית רחבה יותר. על פי הדוח הראשון של רשת פוד פאקט (Food Pact) מטעם ארגון WRAP, פעולות בינלאומיות הביאו לחיסכון של 220 אלף טונות מזון ולמניעת פליטה של 680 אלף טונות פחמן דו־חמצני, שווה ערך להורדת 240 אלף כלי רכב מהכביש.

WRAP מציין כי כדי לשמור על המומנטום נדרשים מימון ממשלתי, מדיניות לאומית מחייבת ומחויבות עמוקה יותר מצד תעשיית המזון. רשת פוד פאקט, שהושקה ב־2024, מאגדת עשר יוזמות לאומיות ואזוריות בתשע מדינות, המכסות 14% מאוכלוסיית העולם ו־20% מבזבוז המזון הגלובלי. ברשת פועלים 920 ארגונים, בהם 550 חברות מזון, המייצגים 40% כמעט מהתמ"ג העולמי.

למרות ההתקדמות, בזבוז המזון נותר אתגר ממשי: יותר ממיליארד טונות מזון הולכות לאיבוד או נזרקות מדי שנה, בעלות של יותר מטריליון דולר ובתרומה של עד 10% מפליטות גזי החממה העולמיות - כפול מכמות המזון הדרושה כדי להאכיל את 783 מיליון רעבי העולם.

מנכ"לית WRAP, קתרין דייוויד (Catherine David), אמרה: "רשת פוד פאקט נמצאת בעלייה ועושה התקדמות ממשית - מצמצמת בזבוז מזון, חוסכת כסף לעסקים ולמשקי בית ותורמת לסביבה. המודל עובד בכל מקום שבו הוא מיושם."

בריטניה, שבה הושק לראשונה הסכם המזון והמשקאות של WRAP, בולטת במיוחד: מאז 2007 ירד בזבוז המזון לנפש ב־22%, ויותר מ־1.6 מיליארד מנות עודפות חולקו מחדש מאז 2015. כיום ההסכם הבריטי כולל 403 חברים, בהם 271 חברות מזון ומשקאות גדולות.

הדוח קורא לממשלות להציב את צמצום בזבוז המזון כעדיפות לאומית, לשלבו בתוכניות האקלים, לממן יוזמות לצמצום בזבוז ולהסיר חסמים רגולטוריים המונעים העברת מזון עודף. הדוח גם קורא למשקיעים פילנתרופים להרחיב את תמיכתם במדינות שבהן הפוטנציאל להשפעה הוא הגדול ביותר, ולחברות המזון לאמץ יעדים מדידים ולפעול לכל אורך שרשרת האספקה. לדברי WRAP, שיתוף פעולה גלובלי רחב היקף עשוי להביא לתוצאות מדידות בצמצום בזבוז, להפחתת פליטות ולשיפור הביטחון התזונתי העולמי.

 

לפרטים נוספים

 

----------

----------

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן