מגה קלינטק
חדשות
חדשות מזון
לעמוד קודם

מחקר על בזבוז מזון

03/08/2021
זמן קריאה: 1 דק'

מחקר ראשון מסוגו בישראל מאגד את כל המידע הקיים על בזבוז מזון בישראל. המחקר החדש, של ארגון The Natural Step ישראל, בוצע בתמיכת המשרד להגנת הסביבה. הוא משמש מדריך להצגה של מורכבות הבעיה לצד דרכים אפשריות לפתרונה בקרב כל אחד מהגורמים הרלוונטיים לאורך שרשרת הייצור וצריכת המזון - חקלאים, יצרנים, רשתות שיווק ומשקי בית פרטיים.

המחקר שופך אור על תפקידן החשוב של הרשויות המקומיות בתוך השרשרת של צמצום בזבוז המזון, ומעניק להן תפקיד בעל משמעות בדרך לשינוי אמיתי. מותווה מדיניות שלמה לרשויות המקומיות, בהתבסס על מידע שנאסף בעולם ובישראל.

רובד חשוב אחר המוזכר במחקר הוא תפקיד החדשנות בדרך לפתרון. חדשנות טכנולוגית המאפיינת את ישראל כאומת ההייטק, מוצגת כאמצעי המרחיב את סל הפתרונות לתופעה באופן שיכול לשנות את פני מפת הבזבוז.

אשר לממדי התופעה, הנתונים מטרידים: על פי דוח אובדן המזון של המשרד להגנת הסביבה ולקט ישראל, 2.5 מיליון טונות מזון בשווי של 22.3 מיליארד שקל הושלכו לפח בשנת 2019 בלי ששימשו למאכל.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן