מגה קלינטק
חדשות
חדשות מזון
לעמוד קודם

מפעל אנג'ל מתחבר לגז טבעי

25/10/2023
זמן קריאה: 1 דק'

מאפיית אנג'ל בלוד החלה לצרוך גז טבעי במקום גפ"מ. זאת לאחר שקיבלה את כל האישורים הנדרשים ממשרד האנרגיה והתשתיות ובהמשך למדיניות המשרד לחבר מפעלים וצרכנים גדולים לרשת החלוקה של הגז הטבעי כדי להפחית את השימוש בדלק מזהם בתעשייה.

קו החלוקה שמגיע למאפייה יוצא מאזור מפעל נשר מלט ואורכו כ-8 ק"מ. הוא עובר סמוך ללוד בצידה המזרחי של העיר. צריכת המאפייה תהיה בשלב הראשון מאות קו"ב לשעה. מאפיית אנג'ל בלוד היא בין המפעלים הראשונים בארץ שחתמו על הסכמים למעבר לגז טבעי, וסיימה את הסבת מתקניה לגז טבעי לפני כמה שנים. כעת, הודות למאמצי רשות הגז ומשרד האנרגיה, המאפייה מתחילה בהדרגה להפעיל את שאר המיתקנים בגז טבעי.

חיבור המפעל לרשת החלוקה התאפשר הודות לתוכנית ההאצה לפרישת רשת החלוקה של רשות הגז הטבעי במשרד האנרגיה והתשתיות. במסגרתה נותן המשרד קדם מימון לחברות החלוקה בעבור פרישת מקטעים וחיבור צרכנים לרשת. משרד האנרגיה והתשתיות מעודד מעבר לשימוש בגז טבעי בתעשייה כמקור אנרגיה עיקרי, כחלק מיעדי משק האנרגיה לשנת 2030. הגז הטבעי מעניק יתרונות רבים לצרכן ולמשק.

יוסי אל-עזרה, מנהל אגף אסדרה, רשות הגז הטבעי במשרד האנרגיה והתשתיות: "ההתחברות של מאפיית אנג'ל בלוד לרשת חלוקת הגז הטבעי התאפשרה באמצעות סיוע במימון של רשות הגז הטבעי במשרד האנרגיה והתשתיות ובאמצעות חברת סופר אנג'י שפעלה לחיבור המאפייה. דבר זה יאפשר לצרכנים נוספים בעיר להתחבר לרשת חלוקת הגז הטבעי. החיבור לגז טבעי מאפשר חיסכון בתשומות האנרגיה והתייעלות באנרגיה כדי להפחית את הפלטות המזהמות באזור."

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן