מגה קלינטק
חדשות
חדשות מזון
לעמוד קודם

שיטה חדשה לייצור פולי קקאו ושוקולד

27/02/2023
זמן קריאה: 1 דק'

מיזם אייאנה ביו (Ayana Bio) מעניק תשומת לב מיוחדת לשוקולד ולמרכיבים שלו. לפי מייסד המיזם, אפנדי לאונרד (Effendi Leonard), אחד המרכיבים החשובים בשוקולד ובממתקים הוא לא הטעם, לא הפופולריות העולמית ואפילו לא האפקט הפסיכולוגי של מזון מנחם. הערך התזונתי האמיתי טמון בפוליפנולים - חומרים טבעיים בפולי הקקאו. האלמנטים האלו קשורים ליתרונות בריאותיים רבים, בהם שיפור הפעילות של מערכות הלב, הורדת סיכון למחלת הסרטן והורדת הסיכון למחלות זיהומיות.

כשאנשים צורכים שוקולד בצורה שהוא מיוצר ומשווק היום בדרך כלל, הם מקבלים רק מנה קטנה וחסרת משמעות של הפוליפנולים האלו. רוב המרכיבים של חטיפי השוקולד היום הם מוצרי חלב, סוכר, שומנים וממתיקים שמתגברים על הקקאו ודורסים את הערך התזונתי שלו. אייאנה ביו מציע דרך חדשה לייצור פולי קקאו, בעזרת טכנולוגיה שמאפשרת גידול תאים צמחיים והפיכתם למרכיבים תזונתיים חיוניים. חלק מהתהליך הוא יצירת רכיבי קקאו ביו-אקטיביים.

בחברה טוענים שהרכיבים החדשים יהיו מוכנים לשיווק בשנת 2024. המטרה המרכזית של הפרויקט היא להנגיש את הרכיבים הבריאים והטבעיים ליצרנים, ולעשות זאת באופן ידידותי לסביבה. המחקר של החברה יכול לעזור לתעשיית ייצור הקקאו, כך שהרכיבים יהיו מכוונים קודם כל לתעשיית המזון - בעיקר אוכל ומשקאות. מיזם אייאנה ביו שואף לשחזר פוליפנול באופן מלאכותי, ולייצר רכיבים תזונתיים וכימיים מתוך השוקולד דרך תאים.

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן