העמקת שיתוף הפעולה בין ישראל לגיאורגיה
השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, והמנכ״ל, רמי רוזן, אירחו משלחת רשמית מגיאורגיה, בראשות שר החקלאות והגנת הסביבה של גיאורגיה, דוד סונגולשווילי (David Songulashvili), וקיימו פגישת עבודה שעסקה בהעמקת שיתופי הפעולה הבילטרליים בתחומים סביבה ואקלים.
חברי המשלחת כללו את שגריר גיאורגיה בישראל, זאזה קנדלאקי (Zaza Kandelaki), סגנית השגריר, סופיה אוטיאשווילי (Sophia Otiashvili), ראש אגף יחסים בינלאומיים ואינטגרציה אירופית במשרד, דוד צ׳יטאישווילי (David Chitaishvili), וראש אגף תקשורת אסטרטגית, נניקו צ׳ינצ׳ילקאשווילי (Naniko Chinchilakashvili). כמו כן השתתף קונסול הכבוד של גיאורגיה בישראל, מני בניש (Meni Benish).
מטעם המשרד להגנת הסביבה השתתף גם ראש אגף יחסים בינלאומיים, אדם שלימציק, לצד צוותי הלשכות של השרה והמנכ״ל.
בפגישה נדונו אתגרי הסביבה המרכזיים העומדים בפני שתי המדינות, ובראשם ניהול משק הפסולת והצורך בצמצום הטמנה, קידום מדיניות כלכלה מעגלית ופתרונות הפרדה, טיפול ומיחזור והתמודדות עם מפגעי פסולת שאינם חוקיים כאתגר משותף למדינות המתמודדות עם פיתוח מואץ וגידול דמוגרפי.
התקיים דיון בתחום הפחתת מפגעי רעש במרחב העירוני, ניטור ושיפור של איכות האוויר במרכזי ערים עם דגש בצמצום הזיהום מתחבורה והצורך לקדם חלופות לרכב הפרטי, היערכות לשינויי האקלים וחיזוק חוסן הרשויות המקומיות לאירועי קיצון סביבתיים.
השר הגאורגי, שאמון גם על תחום החקלאות והיערות במדינתו, התעניין באופן ניהול היערות והשטחים המוגנים בישראל ובחלוקת האחריות בין הגורמים המטפלים בתחומים אלה. הנוף ההררי והחקלאות הם נכסים מרכזיים בגאורגיה, אך נמצאים תחת איום של שחיקת קרקע וכריתת יערות.
בתחום ניהול מים, גאורגיה מעוניינת ללמוד מניסיונה של ישראל, בין השאר בנושאים מניעת זיהום מים בשפכים ושימוש חוזר בשפכים לחקלאות. סוכם על המשך השיח בנושא כדי לחבר את הצד הגאורגי למומחי המשרד ולגורמים העוסקים בניהול מים בישראל, ובראשם רשות המים.
הצדדים הציגו יוזמות לאומיות בתחום הסביבה, החליפו ניסיון מקצועי ולקחים יישומיים, והדגישו את חשיבות השותפויות הבינלאומיות כפלטפורמה ללמידה הדדית, פיתוח פתרונות חדשניים והעמקת שיתופי פעולה עתידיים, בכלל זה בניית תוכניות עבודה משותפות, חילופי מומחים ושיתופי פעולה בין־מוסדיים.
המשרד להגנת הסביבה פועל באופן שוטף להעמקת שיתופי פעולה מקצועיים עם מדינות וגורמים בינלאומיים בתחומים סביבה ואקלים, שהם עוגן חשוב בחיזוק מעמדה של מדינת ישראל בזירה הבינלאומית כגורם מוביל וחדשני, ובאותה עת מקור חשוב לידע לשם שיפור מתמיד של המדיניות והרגולציה הסביבתית בישראל.
השרה סילמן: ״בעידן של אתגרי אקלים גלובליים, שיתופי פעולה בינלאומיים הם מפתח לפתרונות סביבתיים חכמים ויעילים. המפגש עם המשלחת מגיאורגיה מבטא מחויבות הדדית לקידום מדיניות סביבתית מתקדמת, ומאפשר שיתוף ידע וניסיון."
השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, ושר החקלאות והגנת הסביבה של גיאורגיה, דוד סונגולשווילי
