מגה קלינטק
חדשות
חדשות מקומיות
לעמוד קודם

הקמת מסדרון תשתיות תת־קרקעיות בדרום

03/07/2025
זמן קריאה: 1 דק'

בהובלה של משרד האנרגיה והתשתיות, המועצה הארצית לתכנון ובנייה אישרה להעביר לאישור הממשלה תוכנית לרצועת תשתית משולבת בין סדום לאילת, סמוך לכביש 90. מדובר במקטע באורך של כ־160 ק"מ, שבמסגרתו תוקם רצועה משולבת של קווי תשתיות תת־קרקעיות. בכלל זה בין היתר קווי חלוקת גז טבעי, חשמל, דלק, מים וביוב ותקשורת. בעתיד תוכל הרצועה להעביר מימן בהתאם להליכי תכנון משלימים שהמשרד מקדם בנושא.

התוכנית המדוברת היא במסגרת תמ"א 37 תיקון 3, תוכנית המקדמת הקמת רצועות תשתיות משולבות יחד ברחבי המדינה. הרצועה קיימת מאלון תבור שבצפון ומסתיימת כאמור בסדום. התוכנית נועדה לשמור רצועה משותפת לכל התשתיות התת־קרקעיות, בכלל זה גז טבעי, דלק, חשמל, תקשורת, מים וביוב, הכול במסדרון אחד, כדי לייעל את השימוש בקרקע, למנוע הליכי תכנון נפרדים לכל תשתית, לצמצם זמנים להקמת קווי התשתיות שייכנסו לרצועה ולפנות שטחים וקרקעות לטובת שימושים אחרים. עד היום קידם משרד האנרגיה והתשתיות יותר מ־600 ק"מ של רצועות משולבות ומשותפות לתשתיות תת־קרקעיות.

מדובר בבשורה לצרכני חלוקת הגז הטבעי בדרום. המסדרון המוצע בתוכנית עובר סמוך לכביש 90. במסגרת הליך התכנון הוכן מסמך סביבתי מקיף, כל זאת בתיאום ובשיתוף עם ראש עיריית אילת וראשי המועצות האזוריות חבל אילות וערבה תיכונה. כדי לשמור על מסדרון תשתיות משותפות, משרד האנרגיה והתשתיות אחראי לוודא כי כל הנחת תשתית חדשה במסדרון שומרת מקום לשאר התשתיות שיידרשו בעתיד.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן