מגה קלינטק
חדשות
חדשות מקומיות
לעמוד קודם

תמיכה בעסקים שיפעלו למען שמירת הטבע

30/11/2022
זמן קריאה: 2.5 דק'

דוח מצב הטבע של ישראל, שפורסם ביולי 2022, קובע כי מגמת ההידרדרות של המערכות האקולוגיות והמגוון הביולוגי נמשכת. הדוח ממפה את המגמות והאיומים המרכזיים, בהם המשך התמרת שטחים פתוחים לטובת פיתוח, תשתיות ודיור, זיהום אור ושינוי אקלים. ברוח זו, המשרד להגנת הסביבה, בשיתוף החברה להגנת הטבע, במסגרת מיזם טבע BIZ, יוצא בתמיכה לחדשנות סביבתית בעסקים, עם דגש בהטמעת שיקולי המגוון הביולוגי בתשתיות וחקלאות.

כיום, ניהול הממשק בין הפעילות העסקית לבין המערכות האקולוגיות נחשב חלק בלתי נפרד מניהול הקיימות והאחריות התאגידית בארגונים. המודעות הציבורית הגוברת לצרכי שמירת הטבע, לצד ההבנה ששמירה על הטבע חיונית לרווחת האדם ולקיומו, הביאה לעלייה ממשית בהטמעה של שיקולים אקולוגיים בפעילות של ארגונים עסקיים.

במסגרת הקול הקורא החדש, יוכלו חברות ממשלתיות, חברות פרטיות ואגודות חקלאיות שיתופיות להגיש הצעה לפרויקטים בשני מסלולים:

מסלול מגוון ביולוגי: שני פרויקטים בהיקף של 100 אלף שקל כל אחד, המיועדים לחברות תשתית, בנייה, אנרגיה, חקלאות ומים (כולל חברות ממשלתיות). התקציב מיועד לשעות ייעוץ של מומחי תוכן, לשם הטמעה של נהלים ותוכניות עבודה שיאפשרו למזער את השפעת החברה על המגוון הביולוגי ולשפר את הממשק שלה עם הטבע הישראלי.

מסלול חקלאות: שני פרויקטים בהיקף של 190 אלף שקל כל אחד, המיועדים לחברות חקלאיות ולאגודות חקלאיות שיתופיות. המיזמים נועדו למזער את השפעת החקלאות על נחלים ומקורות מים טבעיים, בכלל זה מיזמי שימור קרקע והפחתת זיהום. התקציב מיועד לשעות ייעוץ של מומחי תוכן, ביצוע פיילוטים וניטור מדעי שלהם.

את המיזמים המוגשים שופטת ועדת שיפוט על פי קריטריונים המפורסמים בקול הקורא, ובהם שטח השפעת החברה על המגוון הביולוגי, חשיבות הבעיה האקולוגית, פוטנציאל השיפור של המיזם המוצע בעבור הטבע בישראל, חדשנות הפתרון המוצע ועוד.

מידע נוסף על פרויקט עסקים ומגוון ביולוגי: מיזם העסקים והמגוון הביולוגי טבע BIZ, נועד להטמיע כלים חדשניים לפעילות עסקית השומרת על המגוון הביולוגי תוך מיצוב החברה העסקית, פתיחת שווקים ירוקים ושיפור ניהול הסיכונים של החברה אל מול סיכונים סביבתיים הנובעים מפגיעה בטבע וחיכוך מול הרגולטורים הסביבתיים.

עד כה בוצעו במסגרת המיזם, הפועל מאז שנת 2014, 19 פרויקטים ב-15 חברות ממשלתיות ופרטיות. המיזמים הטמיעו בהצלחה פרוטוקולים חדשניים לצמצום זיהום אור, מניעת התנגשות בעלי כנף בקווי מתח, שימור קרקע, השבת צומח בסכנת הכחדה לשולי החקלאות, מניעת התפשטות של מינים פולשים, תיירות אקולוגית ועוד.

גלית כהן, מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה: "בעידן של פיתוח אינטנסיבי ומשבר האקלים, אחד האתגרים הסביבתיים הגדולים ביותר של ישראל הוא שמירה על המגוון הביולוגי. כ-40% מהכלכלה העולמית מבוססת באופן ישיר על תפקוד המערכות האקולוגיות כגון אספקת מים, תיירות, חקלאות מבוססת האבקה, הדברה טבעית של מזיקים והבטחת יציבות של תשתיות באירועי אקלים קיצוניים.

"אנחנו מזמינים את המגזר העסקי והפרטי להיות שותפים מרכזיים בצמצום הפגיעה במגוון הביולוגי על ידי הטמעת שיקולים אלו בניהול החברה, ובכך לסייע בשמירה על הטבע ובמאבק במשבר האקלים, ולהיות חלק מהגופים המובילים אחריות תאגידית וסביבתית שמיטיבה עם הסביבה והציבור כולו."

ליהי ברקן, רכזת עסקים ומגוון ביולוגי בחברה להגנת הטבע: "למגזר העסקי ולמגזר החקלאי יש השפעה עצומה על הטבע בישראל. הבשורה הטובה היא שבאמצעות ידע וכלים, אנחנו יודעים להטמיע אמצעים למזעור ההשפעה השלילית של סקטורים שונים על הטבע. מיזם טבע BIZ הוכיח שחברות עסקיות וממשלתיות מסוגלות לעשות שינוי חיובי בקנה מידה גדול. אנו מפרסמים קול קורא שיאפשר לבצע ארבעה פרויקטים חדשים."

אפשר להגיש בקשות לקול קורא עד תאריך 12 בינואר 2023.

 

למידע נוסף לחץ כאן

לדוגמאות פרויקטים קודמים לחץ כאן

 

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן