מגה קלינטק
ניוזלטר מגה קלינטק
מגה קלינטק גיליון 03
לעמוד קודם

השפעת שינויי אקלים על שווי נכסים

21/11/2021
זמן קריאה: 1.5 דק'

בכנס לשכת שמאי מקרקעין באילת התכנס פאנל אקלים, שבו דנו בהשפעה הגוברת של הסיכונים הסביבתיים על ניהול הסיכונים של הבנקים ושווי הנכסים.

ענת הירשברג, שמאית בנק מזרחי טפחות: "עולם השמאות למד בשנים האחרונות להתייחס לנושא הסביבתי והמפקח על הבנקים אף ביקש לפני כשנה להתחיל ולהתייחס לסיכוני אקלים כחלק מסיכוני אשראי. לדוגמא קרקעות מזוהמות, אזורים המועדים להצפות למשל יש יותר ויותר חברות ביטוח שלא מוכנות לבטח אזורים הסובלים מידי שנה מהצפות. בנוסף, יש את התפוררות המצוקים באשקלון ובית ינאי – זה משהו שצריך לקחת בחשבון וזה יכול בעתיד להשפיע על שווי הנכסי. כיום 17% מהפלטות בעולם נובעים מהבניינים והדרך להתמודד עם הפלטות זה לבנות ירוק. בנוסף על כך אנו רואים נהירה של חברות נדל"ן להקמת חוות שרתים – מדובר במזהמים לא קטנים ועד שנת 2025 1.5% מצריכת החשמל יהיו מהשרתים ועל זה אין כיום רגולציה".

יועצת הסביבה רוני בריל הוסיפה כי נכסים הנמצאים ברחובות המוצלים היו יקרים יותר בעתיד, בין היתר מכיוון שהטמפרטורה ברחובות כאלה נמוכה משמעותית מרחובות ללא צל.

גיל גבע, יו"ר תדהר: "בעולם המשרדים אנחנו מקבלים 500-700 שאלות כאשר אנחנו ניגשים למכרזים למשל של בנייני הייטק. בעולם המגורים זה לא קורה. מכיוון שהלקוח לא מבין את המוצר הזה. אנחנו כבר מ-2010 בנינו שכונות ירוקות אבל במשרד המכירות הלקוחות לא שואלים את זה, הם לא מבינים את זה. כאשר הלקוחות יבינו את היתרונות של בנייה ירוקה הם ירוצו לבקש את זה. עם זאת, הילדים שלנו שהם לקוחות העתיד לא רק לא יקנו מוצרים לא ירוקים, הם לא יקנו מחברות לא ירוקות".

עו"ד עידית רייטר ממשרד גולפרב זליגמן אמרה כי בעולם בתי המשפט החלו לדון ולפסוק בעברות סביבתיות. דוגמה לכך היא התביעה נגד הממשלה ההולנדית בגין פליטת גזי חממה בניגוד להחלטות בינלאומיות, שבה קבע בית המשפט כי הממשלה חייבת להפחית את פליטת הגזים מוקדם מהמתוכנן.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן