מגה קלינטק
ניוזלטר מגה קלינטק
מגה קלינטק גיליון 05
לעמוד קודם

בטון ממוחזר להפחתת פליטות בבנייה

24/02/2022
זמן קריאה: 1 דק'

צוות מחקר מאוניברסיטת טוקיו מפתח סוג חדש של חומר בנייה: בטון סידן פחמתי, המורכב מפסולת בטון ומפחמן דו-חמצני שמקורו באוויר או בפליטה תעשייתית. בטון מסוג זה יוכל לסייע בהשגת יעדי הפחתת הפליטות של ענף הבנייה, וייתכן כי מדובר בבטון של העתיד, במיוחד במקומות שסובלים ממחסור בחומרי גלם לבנייה.

העולם המודרני עשוי מבטון. על פי הערכות, הפקת צמנט (המרכיב העיקרי בבטון) והשימוש בו אחראים לכ-7% מכמות הפליטות המזהמות. חלק גדול מהפליטות קשור לסידן המצוי בצמנט, שהפקתו מושגת על ידי שריפת אבן גיר.

שני פרופסורים בחוג לאדריכלות של אוניברסיטת טוקיו הציעו שיטה חדשה להפקת בטון, ונראה שהיא מוכיחה את עצמה. הפרופסורים איפיי מריומה (Ippei Maruyama) וטקפומי נוגוצ'י (Takafumi Noguchi) מצאו דרך לערבב בטון ממוחזר עם פחמן דו-חמצני לכוד, ובתהליך חדשני לחבר אותם לכדי בטון מסוג חדש המכונה בטון סידן פחמתי.

בהשראת המאובנים, פרופסור מריומה ביקש לבחון אם ניתן להחיל על הבטון את התהליך שהופך חומר אורגני מת לסידן קשיח. הרעיון היסודי הוא למצות סידן מבטון משומש, שאילולא כן היה מושלך לאשפה. התהליך מתרחש בטמפרטורות נמוכות בהרבה מאלה של שריפת אבן גיר להפקת סידן.

סידן פחמתי הוא חומר יציב ביותר, והפקתו באמצעות חומרי פסולת ופליטה הופכת אותו לאקולוגי ומותאם לאתגרי העתיד. הסידן הפחמתי עדיין לא שמיש בבנייה, שכן הוא אינו חזק כמו בטון רגיל, ועד כה הופק מעט ממנו. שני הפרופסורים מקווים כי עם המשך המחקר, יימצאו הדרכים להפיק גרסה חזקה יותר של החומר - ובכמויות מסחריות.  

 

תמונת SEM של עיסת צמנט מוקשית. צילום: mdpi 


מקור: www.sciencedaily.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן