מגה קלינטק
ניוזלטר מגה קלינטק
מגה קלינטק גיליון 07
לעמוד קודם

אריזת מזון על בסיס צמחים כתחליף לפלסטיק

24/07/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

חברות מזון ומיזמים בתחום ממשיכים במאמצים להשתלב בתעשייה הירוקה. בתוך כך מדען מחברת רוטגרס (Rutgers) פיתח ציפוי מיוחד לאריזת מזון. הציפוי מבוסס על צמחים, ואפשר לרסס אותו על אוכל וכך להקטין את הסיכון לקלקול החומר ולמזער את נזקי ההובלה. תהליך האריזה החדש עשוי להפחית את ההשפעה של אריזות מזון מפלסטיק על הסביבה בטווח הארוך.

פיליפ דמוקריטו (Philip Demokritou), ראש מחלקת מדע הנאנו מרכז לחקר חומרים מתקדמים, הסביר את המניעים מאחורי הפיתוח המעניין: "רצינו להיפטר משימוש מרובה באריזות שנוצרות בתהליכים שמצריכים בנזין, וידענו שצריך להחליף את האריזות במשהו ידידותי יותר לסביבה ומתכלה."

 

 

דמוקריטו מוסיף שהמטרה של המיזם הייתה ליצור אריזה ידידותית לסביבה עם תכונות שיוכלו להאריך את חיי המדף של המוצר, למזער נזק למזון, ובאופן כללי לשפר את האוכל שיהיה בטוח לצריכה. לשם כך פיתחו החוקרים טכנולוגיה מדרגית, שמאפשרת להפוך את הביופולימרים שנוצרים בשל חיסכון מעגלי מפסולת מזון לסיבים חכמים שיכולים לשמש כאריזות מזון.

תהליך האריזה החדשני, שפותח בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת הארוורד (Harvard), מזכיר במקצת את הפעולה של כורי העכביש של ספיידר-מן. החומר מופק ממכשיר חימום שמזכיר מייבש שיער, ועוטף את המזון שעליו הוא מרוסס, אבוקדו למשל או סטייק. מתקבל חומר מספיק חזק בשביל לכסות את המזון ולהגן עליו מחבלות ומנזקים אחרים. הוא גם מכיל חומרים נוגדי חיידקים שתורמים להארכת חיי המזון. את הציפוי אפשר לשטוף במים והוא מתכלה באדמה בתוך שלושה ימים.

האריזה החדשה מכוונת לתת פתרון לסוגייה סביבתית חשובה. אריזות מזון מיוצרות כיום בעיקר מחומרי פלסטיק מבוסס בנזין. במשך 50 השנים האחרונות אנשים זרקו כמויות אדירות של פסולת פלסטית. תהליכי הפירוק של החומרים האלו איטיים מאוד, והם עדיין מתכלים. כל החלקים הקטנים שעדיין לא נעלמו אחרי עשורים נמצאים באוכל שאנחנו אוכלים, במים שאנחנו שותים ובאוויר שאנחנו נושמים.

זו הסיבה שחשוב מאוד לפתח תחליפי מזון וציוד נלווה כגון אריזות מזון שיעזרו לנו להתחשב בסביבה שלנו יותר, וכמובן לדאוג לבריאות שלנו.


מקור: www.ien.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן