מגה קלינטק
ניוזלטר מגה קלינטק
מגה קלינטק גיליון 11
לעמוד קודם

סקר: מה הציבור חושב על משבר האקלים?

13/11/2022
זמן קריאה: 2 דק'

האם הציבור מוכן לשנות הרגלים כדי להתמודד עם משבר האקלים? על רקע ועידת האקלים המתקיימת בשארם א-שייח', COP27, המשרד להגנת הסביבה פרסם תוצאות סקר: 61% מהציבור בישראל מודאגים ממשבר האקלים; 68% הביעו נכונות לשנות הרגלים באורח חייהם או כבר ביצעו שינוי מסוג זה.

הנושא המרכזי שעומד על סדר יומם של המנהיגים בוועידת שארם א-שייח' הוא משבר האקלים, עם דגש במיטיגציה (פתרונות טכנולוגיים להפחתת פליטות) ואדפטציה (הסתגלות) למשבר. לישראל יש השנה לראשונה ביתן ישראלי, שבו מוצגים מאמצי ישראל להתמודד עם משבר האקלים, עם דגש בשיתופי פעולה אזוריים ובין-לאומיים ופתרונות טכנולוגיים בתחומים הפחתת פליטות, פוד טק, השבת מים ועוד.

מה הציבור יודע על משבר האקלים? האם אנחנו מוכנים לשנות הרגלים כדי לתרום את חלקנו למאבק במשבר האקלים? המשרד להגנת הסביבה ערך באמצעות חברת שילוב סקר דעת קהל הנוגע למשבר האקלים. הסקר התקיים באוקטובר 2022 במדגם מייצג של האוכלוסייה בישראל, הכוללת את הציבור הכללי, החברה הערבית והחברה החרדית.

מהסקר עולה, כי רוב הציבור הישראלי מודע למשמעויות הכבדות של משבר האקלים. 61% מהנשאלים בחברה הכללית העידו, כי הם מודאגים ממנו. בחברה הערבית העידו כך 50% מהנשאלים, ובחברה החרדית 19%.

כאשר בוחנים באופן בלתי נעזר את השאלה "מהו משבר האקלים?" בחברה הכללית ארבעה מתוך חמישה מרואיינים ידעו לציין פרט כלשהו על משבר האקלים. בחברה הערבית ובחברה החרדית כמחצית ידעו לעשות זאת. הפרט המקושר ביותר למשבר האקלים הוא התחממות כדור הארץ, לאחר מכן בסדר יורד: זיהום כדור הארץ, תופעות אקלים קיצוניות, פליטת גזי חממה, סוף העולם וניצול יתר של משאבים.

ארבעה מתוך כל חמישה מרואיינים בחברה הכללית סבורים כי יש פעולות שהפרט יכול לבצע כדי לצמצם את משבר האקלים. הראשונות הן שימוש מופחת בפלסטיק ומיחזור. בבדיקה נעזרת של נכונות לבצע שינויים בסגנון החיים האישי בשל משבר האקלים, השיבו המרואיינים כי יסכימו לבצע את השינויים האלה: מיחזור בקבוקים (73%), צמצום השימוש בפלסטיק (72%), צמצום צריכת החשמל (38%), הפחתת נסועה ברכב פרטי ומעבר לתחבורה ציבורית (37%), צמצום צריכת הבשר והחלב (24%).

לגבי השאלה: "האם בעקבות הבנת ההשלכות של משבר האקלים שינית בשנה האחרונה משהו בהרגלי סגנון החיים שלך או בהתנהגות שלך?" 36% מהחברה הכללית ציינו כי ביצעו שינוי, ו-32% ציינו כי כבר ביצעו שינוי כזה מתוך מחשבה על הסביבה ודאגה לסביבה. כלומר 68% מוכנים לבצע או ביצעו שינויים באורח החיים כדי לצמצם את השפעתם על התקדמותו של משבר האקלים. באופן דומה, 49% בחברה הערבית ו-31% בחברה החרדית.

השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג, העומדת בראש המשלחת המשרדית לשארם א-שייח': "הסקר מלמד שרוב הציבור הישראלי מודע לחומרת משבר האקלים ומוכן להשתתף במאמץ ההתמודדות, במטרה להבטיח את המשך חיי האנושות על כדור הארץ. ישראל מגיעה לוועידה השנה בשארם א-שייח' במצב טוב מהשנה שעברה, אולם יש עוד עבודה רבה. בוועידה אנו מציגים את ההישגים הישראלים ומושיטים יד לשיתופי פעולה אזוריים וגלובליים כדי לבנות חוסן אקלימי משותף."

 

לסקר לחץ כאן

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן