מגה קלינטק
ניוזלטר מגה קלינטק
מגה קלינטק גיליון 15
לעמוד קודם

עשר מגמות מובילות של שימוש בחשמל באתרים

12/01/2023
זמן קריאה: 3 דק'

וואווי (Huawei) פרסמה עשר מגמות מובילות של שימוש בחשמל באתרים. לדברי יאו קואן, נשיא Site Power Facility Domain של וואווי, 2022 הייתה שנה מאתגרת עבור הספקיות בשל משבר האנרגיה העולמי והעלייה במחירי הנפט והחשמל. על רקע זה, וואווי חולקת את עשרת המגמות המובילות כדי לעזור לספקיות להקטין את צריכת האנרגיה ולהשיג ניטרליות פחמן.

 

מגמה 1: דיגיטליזציה של אנרגיה

עם הקונצנזוס העולמי לגבי השגת ניטרליות פחמנית, מגזר ה-ICT שואף להפוך לירוק (Green ICT) ולעזור למגזרים אחרים להשיג את אותו הדבר (ICT for Green). וואווי משלבת טכנולוגיות דיגיטליות וטכנולוגיות אלקטרוניקה וכוח חשמלי ומאפשרת לסיביות לנהל את הוואטים, לקדם את השינוי לפליטת פחמן ברמה נמוכה ב-ICT ומגזרים אחרים.

 

מגמה 2: רשת דלת פחמן

כדי להשיג ניטרליות פחמנית הספקיות מבקשות לבנות רשת ירוקה ודלת פליטת פחמן לאורך כל מחזור החיים, מבניית רשת לאספקת חשמל ועד לתפעול שלה.

מבנה האתר עובר הפשטה על ידי מעבר משימוש בחדרי ציוד וארונות לעמודים. מערכות PV מותקנות באתרים כדי להפחית את צריכת החשמל ברשת. הדיגיטליזציה של האתרים מסייעת בביצוע תפעול ותחזוקה חכמים, ומפחיתה את הביקורים הפיזיים באתר. ניתן לאתר במדויק אתרים עם צריכת אנרגיה ופליטת פחמן חריגה בזמן אמת, וזה עוזר עוד יותר להפחית את עלויות התפעול והתחזוקה ואת פליטת הפחמן.

 

מגמה 3: ניצול חשמל ירוק

עם ההתפתחות של טכנולוגיות אנרגיה חדשות, וכשמודלים עסקיים חדשים צצים, אספקת החשמל באתרים הופכת למגוונת, ומקורות אנרגיה נקיים כמו שמש, רוח ומימן מנוצלים יותר. עם הירידה בעלויות בנדרשות לצריכת אנרגיה נקייה, הספקיות יגדילו את שיעור תחנות הכוח הירוקות הבנויות שלן עצמן מלבד PPA.

 

מגמה 4: פישוט אתרים

אתרים קונבנציונליים נפרסים לרוב בחדרי ציוד או ארונות, בהם מותקנים מזגנים הצורכים כמות גדולה של אנרגיה, וזה מוביל ליעילות נמוכה ותשלום דמי חשמל גבוהים. כדי לתת מענה לכך, המגמה היא לפשט את מבנה האתר על ידי מעבר מחדרים לארונות ועמודים, תוך הפחתת צריכת האנרגיה ופליטת הפחמן.

 

צילום: יח"צ

 

מגמה 5: יעילות גבוהה

המיטוב של היעילות אינו מוגבל יותר רק לרכיבים. המיקוד משתנה ממיישרים לקישור בין ייצור, המרה, אחסון, הפצה וצריכה. באמצעות פריסת אתרים בארונות או על עמודים, ניתן להעלות את ה-SEE (יעילות האנרגיה באתר) ל-97%, וגם טביעת הרגל באתר מצטמצמת. בנוסף, התקני אנרגיה והתקנים אלחוטיים מתואמים ליישום ניהול מדויק של יעילות אנרגטית ומיטוב של צריכת האנרגיה.

 

מגמה 6: אתרים חכמים

אתרים קונבנציונליים מאמצים בדרך כלל רכיבים לא חכמים שאינם תומכים בניהול מכוונן. לא ניתן לסקור את צריכת האנרגיה ופליטת הפחמן של אתרים כאלה, ולא ניתן להוביל חיסכון באנרגיה והפחתת פחמן. בנוסף תחזוקת האתר מסתמכת במידה רבה על ביקורים פיזיים באתר, מה שמוביל לעלויות תפעול וטיפול גבוהות. ניהול אתרים חכם ותפעול ותחזוקה ממוכנים יכולים לטפל בבעיות אלו על ידי אספקת נתוני יעילות אנרגטית ופליטת פחמן בזמן אמת, ותורמים ליעילות תפעול האתר.

 

מגמה 7: אתרי טלקום לאתרים משותפים

לאתרי טלקום יש פוטנציאל להפוך לאתרים משותפים, לספק חשמל לציבור ולהפוך ספקיות טלקום לספקיות שירותים משולבים. מצבי השירות באתר יהפכו למגוונים יותר, ויציעו שירותים חדשים כמו תחנת כוח וירטואלית (VPP), גישה לחשמל עם הרשת, וקיזוז דמי שכירות עם חשמל כדי להגדיל את הכנסות האתר ולקדם את הערך של אתרי הטלקום.

 

מגמה 8: ארכיטקטורה מרובת מצבים

ככל שמשתמשים בסוגים רבים יותר של מקורות חשמל, האתר חייב להיות מסוגל לתמוך במצבי קלט שונים. אתרים משותפים צריכים גם לעמוד בדרישות אספקת החשמל בעומסים שונים הדורשים פלט רב-מצבי. לפיכך, ארכיטקטורת ריבוי המצבים תהיה למיינסטרים.

 

מגמה 9: גיבוי חשמלי + אחסון אנרגיה

באתרי טלקום מסורתיים אחסון אנרגיה מספק רק גיבוי חשמלי לציוד תקשורת. כעת הספקים מתחילים לפתח מודלים עסקיים חדשים כגון מדרג שיא ו-VPP. אחסון אנרגיה משתתף בתזמון של רשת אספקת החשמל. סוללות האתר מתפתחות והופכות מגיבוי חשמלי למערכת אחסון אנרגיה משולבת.

 

מגמה 10: אבטחה ואמינות

עבור אתרים, אבטחה ואמינות הם למעשה אבטחת רשת ובטיחות חומרה. ככל שהדיגיטליזציה של האנרגיה החשמלית תופסת תאוצה, ממשלות ותעשיות פועלות למניעת התקפות וסיכוני אבטחה, ומשיקות סדרות של מפרטי אבטחה ובטיחות.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן