מגה קלינטק
ניוזלטר מגה קלינטק
מגה קלינטק גיליון 18
לעמוד קודם

אפליקציה שהופכת סמארטפונים למדחומים

06/07/2023
זמן קריאה: 1 דק'

חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון פיתחו אפליקציה בשם FeverPhone שהופכת סמארטפונים למדחום ללא חומרה נוספת. על ידי שימוש מחדש במסך המגע של הטלפון ושימוש בחיישני טמפרטורת הסוללה הקיימים, האפליקציה אוספת נתונים כדי להעריך את טמפרטורת הגוף של אדם. חידוש זה נועד לספק פתרון נוח ונגיש למדידת טמפרטורה, במיוחד באזורים חסרי משאבים או בתקופות של ביקוש גבוה למדידת חום.

אפליקציית FeverPhone נבדקה על 37 חולים במחלקה לרפואה דחופה, והדיוק שלה בהערכת הטמפרטורה של גוף הליבה היה דומה לכמה מדי חום לצרכנים. האפליקציה משתמשת במודלים של למידת מכונה כדי לנתח את הנתונים שנאספו ולספק קריאות טמפרטורה. החוקרים פרסמו את ממצאיהם ב-28 במרס ב-Proceedings of the ACM on Interactive, Mobile, Wearable and Ubiquitous Technologies.

היצירה של FeverPhone נותנת מענה לאתגרים הנוגעים לזמינות ולמחיר סביר של מדי חום, במיוחד במצבים כגון מגפת COVID-19. עם נגישות רחבה של סמארטפונים, האפליקציה מספקת פתרון מעשי לבדיקות טמפרטורה מהירות ומסייעת באבחון מוקדם ובמניעת התפשטות של זיהומים ויראליים.

כדי למדוד את הטמפרטורה של אדם באמצעות FeverPhone, מסך הסמארטפון מוחזק כנגד מצחו של המטופל. האפליקציה משתמשת בחיישנים הקיימים של הטלפון כדי להעריך את טמפרטורת הגוף. החדשנות מדגימה את הפוטנציאל של מינוף טכנולוגיה ושימוש מחדש במשאבים קיימים כדי לשפר את הנגישות לשירותי הבריאות.

הפיתוח של FeverPhone לא רק מספק אלטרנטיבה נוחה וחסכונית למדי חום מסורתיים אלא גם מדגיש את האפשרויות של שימוש בסמארטפונים למטרות רפואיות מעבר לפונקציונליות הסטנדרטית שלהם. ככל שהטכנולוגיה ממשיכה להתקדם, לחידושים כאלה יש פוטנציאל לחולל מהפכה בתחום הבריאות ולהעצים אנשים עם כלים נגישים ואמינים לניטור בריאותם.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן