מגהדג'ט
חדשות
מגהדג'ט רחפנים
לעמוד קודם

רחפן שיודע לעוף, לשחות ולתפוס טרמפים

26/05/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

אם אי פעם הטסת רחפן קרוב למים, אתה בטח זוכר כמה היית מתוח. כנראה בדיוק בגלל זה (ואולי בשל סיבות חשובות יותר בעצם) סיינס רובוטיקס (Science Robotics) מפתחת רחפן שמסוגל גם לעוף וגם לשחות, ואפילו יכול לתפוס טרמפ על חפצים נעים אחרים. הרחפן שואב השארה מהטבע. הוא יכול לתפוס טרמפים על ידי כוס יניקה מובנית המאפשרת לו להצמיד את עצמו לרוב הסוגים של משטח נע.

היכולות האמפיביות של הרחפן נוצרו בהשראת השלדג, ציפור זריזה מאוד שצוללת מהאוויר, שכידוע יש לו התנגדות נמוכה, לתוך מים המאופיינים התנגדות גבוהה. השלדג עושה זאת כדי לתפוס טרף. הציפור צוללת לתוך המים בלי להתיז מסביב כאשר המקור נכנס ראשון, והיא מקפלת את כנפיה כשהיא שוברת את פני המים. באופן דומה, להבי הרחפן מתקפלים במהירות ומסתובבים במהירויות שונות.

העיצוב של המל"ט בהשראת דג הרמורה, הידוע גם בשם דג הפראייר. דגי סנפיר אלו הם הטרמפיסטים האולטימטיביים של הים. הם משתמשים בסנפיר על ראשם המשמש כמשטח יניקה כדי להדביק את עצמם לדגים אחרים, שעשויים להיות גדולים מהם עד פי 20. כריות היניקה שלהם כל כך חזקות, שדגי רמורות יכולים להישאר מחוברים לכרישים ואפילו לדולפינים כשהם מזנקים מהאוקיינוס.

בעבר נבחנה הרקמה על השפה הרכה של כרית היניקה של הרמורה, ונמצאה שכבה של סיבי קולגן מיושרים אנכית ממש מתחת לעור, המספקת גמישות כדי למקסם את המגע עם דגים אחרים. כשהם חמושים בידע זה, חוקרים מאוניברסיטת בייהאנג יצרו העתק מלאכותי של הרמורה: כרית יניקה של דגים, שיכולה ליצור אטימה הדוקה סביב מגוון משטחים - רטובים, יבשים, חלקים או מחוספסים.

כמו ברמורה, כרית היניקה הותקנה בראש הרחפן. הרעיון הוא להשתמש בראש היניקה כדי להתחבר לחפץ נע מתחת למים או באוויר כדי לחסוך בחשמל.

לעת עתה, הרחפן יכול לפעול רק במים רדודים, בעומק מרבי של 2.2 מטרים. אבל מי יודע, אולי בעתיד נוכל לראות אותו תופס טרמפים על כרישים, לווייתנים ודולפינים, ומסייע במחקר ובסקרים על חיות בר, במיוחד בסביבות מרוחקות.

 


מקור: www.zmescience.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
סרטונים
כותרת
תוכן