מגהמה - ציי רכב
חדשות
חדשות חשמליות
טעינה וסוללות
לעמוד קודם

הטכנולוגיה החדשנית של Addionics בייצור סוללות

30/01/2022
זמן קריאה: 3.5 דק'

אדיוניקס (Addionics), המפתחת טכנולוגיית לייצור סוללות אגנוסטיות לכימיה, הודיעה כי גייסה 27 מיליון דולר בסבב גיוס מסדרה A, כדי להגדיל את מאמציה לעצב מחדש את הארכיטקטורה של הסוללות באמצעות אלקטרודות התלת-ממד החכמות של החברה. את סבב הגיוס הובילה Deep Insight, חברת השקעות המתמחה בטכנולוגיה עמוקה שהוקמה ומגובה בידי ג'ף הורינג, מייסד Insight Partners, יחד עם קרן קטליסט, דלק מוטורס וד"ר בועז שוורץ. השקעות נוספות כוללות תמיכה אסטרטגית ופיננסית של Novelis, Magna International, JX Nippon Mining & Metals, Union Tech Ventures, 8090 Partners, GiTV, Talcar Corporation, Bridges Israel impact investment fund, Doral Energy Tech Ventures (Doral Energy CVC), וד"ר דיוויד דיק. המשקיעים הקיימים שהשתתפו בסבב כוללים את NextGear Ventures, Magna Capital Partners ו- Vasuki Global Tech Fund.

לצד השקעתו, ד"ר דיק מצטרף לדירקטוריון אדיוניקס, תוך מינוף ניסיונו בעבר בהובלת פרויקטים בשרשרת האספקה ותוכניות הנדסת סוללות בצוות Gigafactory של טסלה. מנכ"ל NIO Capital לשעבר יאיר שקד הצטרף לאחרונה גם הוא לוועדה המייעצת של אדיוניקס.

אדיוניקס יוצרת חידושים בייצור סוללות עבור כלי רכב חשמליים, על ידי שינוי הארכיטקטורה שלהן באמצעות שימוש באלקטרודות תלת-ממד חכמות. תהליך הייצור החסכוני של החברה, בשילוב עם תוכנת מיטוב תהליכים המבוססת על בינה מלאכותית, משפר משמעותית את העלות והביצועים של הסוללות בכל סוג של טכנולוגיה כימית. הטכנולוגיה של אדיוניקס יכולה להיות מיושמת גם במוצרי אלקטרוניקה, אחסון אנרגיה בתחומים הנייחים, תחום התעופה ותחום ההגנה, וכן במכשור רפואי.

בתכנון מחדש של ארכיטקטורת הסוללה, אדיוניקס מחליפה את מבנה השכבות הדו-ממדיות המסורתיות של האלקטרודה במבנה תלת-ממדי משולב. גישה זו מביאה לסוללות צפיפות אנרגיה והספק מוגברים, בטיחות משופרת ואורך חיים - כל זאת מבלי להגדיל את עלות הסוללה. חדשנות זו מאפשרת את השימוש במלוא הפוטנציאל של כימיית הסוללות מהדור הבא, וזאת כדי לספק מענה לביקוש הגלובלי הגואה לסוללות המונע על ידי מגמות השוק, כולל הדרישה להפחתת שחרור פחמן.

 

 

הקניין הרוחני בליבת הפעילות של החברה הוא תהליך ייצור האלקטרודות המוגן בפטנט והניתן להתאמה, המקטין באופן משמעותי את עלויות הייצור, וכך מאפשר לראשונה אימוץ המוני בשוק של מבני אלקטרודות תלת-ממדיים. פתרון מוכן לשימוש זה תואם למתקני ייצור הסוללות ולפסי ייצור קיימים. נוסף על כך, אלגוריתם הבינה המלאכותית הקנייני של אדיוניקס מאיץ את זמן הפיתוח של הסוללה, ומייעל את עיצובי האלקטרודות כדי לעמוד בכל תרחישי השימוש בסוללה ובכל דרישת ביצועים. באמצעות השילוב של תהליך הייצור המוגן בפטנט של אדיוניקס ואלגוריתם הבינה המלאכותית, יצרנים יכולים לייצר סוללות עם ביצועים גבוהים במחירי שוק מופחתים, ובקנה מידה משמעותי ביותר.

"בגיבוי המשקיעים והשותפים האסטרטגיים המוערכים שלנו, אדיוניקס מנתבת דרך ברורה לחדשנות בשוק, וממוקמת היטב לספק סוללות עם ביצועים גבוהים יותר ובעלות נמוכה יותר בקנה מידה גדול", אמר ד"ר מושיאל ביטון, מנכ"ל ומייסד שותף באדיוניקס. "אנו מצפים להאיץ את פיתוח המוצר שלנו ולהניח את התשתית הדרושה למסחור, שכן אנו נשארים מחויבים למשימתנו: לחולל מהפכה בתעשיית הסוללות על ידי פיתוח ארכיטקטורת תאי הסוללה הטובה ביותר בשוק".

אדיוניקס מתכננת לקדם את שילוב הטכנולוגיה שלה במגוון רחב של יישומים, עם התמקדות ראשונית בכלי רכב חשמליים. החברה משתפת פעולה עם יצרני OEM וספקים מובילים בתחום הרכב בארצות הברית ובאירופה, כדי לשלב את האלקטרודות התלת-ממדיות החכמות שלה עם סוללות ליתיום-ניקל-מנגן-קובלט-אוקסיד (NMC), ליתיום ברזל פוספט (LFP), סיליקון, ליתיום פולימר, וכן סוללות מצב מוצק (SSB).

"בקרן קטליסט אנו מיישרים קו הדוק עם המשימה של אדיוניקס לחולל מהפכה בתעשיית האנרגיה האגורה, ולתמוך בעתיד ה-Net Zero", אמר יאיר שמיר, שותף מנהל בקרן קטליסט. "עם הגישה הייחודית שלה, העוסקת בפיתוח טכנולוגיית סוללות מנקודת מוצא פיזיקלית, אדיוניקס נמצאת מעל המתחרים מבחינת פוטנציאל שוק המוני. מדובר בהזדמנות מרגשת להשקעה בחברה שדוגלת בטכנולוגיה שומרת אקלים, ומעבר לכך, אנו צופים שהיא תהיה שחקנית מפתח חשובה במעבר לעולם חשמלי יותר".

ההשקעה בסדרה A מגיעה בעקבות מימון ראשוני של תשעה מיליון דולר בהובלת Next Gear Ventures, שכלל מענק של 2.5 מיליון דולר במסגרת תחרות החדשנות Horizon2020 של האיחוד האירופי. אדיוניקס מתכננת לנצל את ההשקעה הנוספת להמשך פיתוח היכולות והיישומים הטכנולוגיים שלה במטרה להגיע למסחור עד שנת 2024. היא תשמש במימון כדי למנף את הרחבת צוות העובדים של החברה, כדי להגביר את פעילותה בארצות הברית ובגרמניה, וכדי ליצור קשר טוב יותר עם שותפים.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן