מגהמה - ציי רכב
חדשות
חדשות מקומיות
לעמוד קודם

חוצה ישראל בשיתוף פעולה עם הטכניון

02/02/2026
זמן קריאה: 1.5 דק'

במסגרת שיתופי הפעולה של חברת חוצה ישראל, זרוע הביצוע של משרד התחבורה, עם מוסדות אקדמיים מובילים בישראל: כ-20 סטודנטים מהפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית בטכניון השתתפו בסיור לימודי-מקצועי באתר העבודות של פרויקט הרכבת הקלה ׳נופית׳. הסיור התקיים ביום חמישי, 15 בינואר 2026.

במהלך הביקור, שנועד לחבר את הסטודנטים לעשייה הניכרת בשטח, נחשפו הסטודנטים ליישום עולמות התכנון והביצוע בשטח ולהיבטים של חשיבה הנדסית מתקדמת, תוך היכרות עם היבטי חדשנות ומורכבות הנדסית וניהולית, המאפיינים פרויקטי תשתית לאומיים רחבי היקף וראשונים מסוגם.

המפגש כלל הרצאות מקצועיות של אינג' ניב יעקובי, מנהל תחום ביצוע בפרויקט הרכבת קלה, אינג' רות לוי, מנהלת תחום פרויקטים עירוניים, ואינג' מני לוי, מנהל מקטע בפרויקט הרכבת הקלה מחברת ׳אתגר׳, וכן סיור באתר העבודות והצגת שלבי העבודה המרכזיים והתקדמות הביצוע בשטח.

במסגרת המפגש הועברה הרצאה על-ידי שירה עוקבי מחברת CR בנושא היבטי קשרי קהילה בליווי הפרויקט. בהרצאה, הודגשו חשיבות ניהול הקשר הרציף עם התושבים ובעלי העסקים הסמוכים לתוואי העבודות, מתן מענה לפניות ולצרכים העולים מהשטח, וכן תרומתו של ליווי קהילתי מקצועי לצמצום אי-הנוחות, לחיזוק האמון הציבורי ולהצלחת הפרויקט לאורך שלבי הביצוע.

פרויקט הרכבת הקלה ׳נופית׳ הוא אחד מפרויקטי התשתית הלאומית הגדולים בישראל בתחום התחבורה הציבורית, אשר ישנה את המציאות עבור תושבי הצפון. הרכבת הקלה תחבר בין יישובי המטרופולין הצפוני מחיפה ועד נוף הגליל ונצרת, תשמש כמנוע צמיחה תחבורתי, כלכלי וחברתי לכל אזור הצפון, תחזק את הפריפריה הצפונית בישראל ותחבר אותה למרכז הארץ. הרכבת הקלה ׳נופית׳ תיצור רצף תחבורתי מהיר, בטוח ונגיש באמצעות חיבור גושי ההתיישבות במטרופולין הצפוני - גוש חיפה, הקריות וגוש נוף הגליל-נצרת - ותאפשר לראשונה בישראל נסיעה רצופה במקטעים עירוניים ובין-עירוניים, ללא צורך בהחלפת אמצעי תחבורה.

אורך קו הרכבת הקלה 'נופית' הוא כ-41 ק"מ, והוא יכלול כ-20 תחנות, בחלקן עם חניוני "חנה וסע" צמודים, מתחם דיפו ומרכז בקרה. בקו יפעלו כ-30 רכבות בתדירות מרבית של כל 4 דקות, וצפויים לנסוע בה כ-100 אלף איש ביום, במהירות נסיעה של עד 100 קמ"ש בקטעים הבין-עירוניים.

איציק אורון, סמנכ"ל וראש חטיבת רכבות קלות בחוצה ישראל: ״אנו רואים חשיבות רבה בחיבור בין עולם ההנדסה והאקדמיה לבין העשייה בשטח. ביקורים מסוג זה מעניקים לסטודנטים הצצה אמיתית לעולם של תכנון וביצוע מתקדם ומורכב ומאפשרים להבין מקרוב את האחריות והאתגרים שמלווים פרויקטי תשתית לאומיים. פרויקט הרכבת הקלה ׳נופית׳ הוא אחד מהפרויקטים הגדולים והמורכבים שמבוצעים כיום במדינת ישראל, ודור המהנדסים הבא הוא חלק בלתי נפרד מהיכולת של המדינה להמשיך להתפתח, לחדש ולהוביל."

 

צילום: דוברות חוצה ישראל

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן