קונספט של שופל אוטונומי
חברת קייס (Case Construction Equipment) משיקה קונספט לשופל חשמלי קומפקטי עתידי כחלק מהשתתפותה בתערוכת התעשייה הבינלאומית באומה (Bauma) שהתקיימה במינכן. הפרויקט בנוי על הפלטפורמה החשמלית הייחודית של קייס, eCWL 12EV. למכונה אין קבינה סטנדרטית. היא הוחלפה במנגנון הפעלה מרחוק. העיצוב והמבנה הטכניים שלה אמורים לעזור להפעלת השופל בסביבה טבעית ובתנאי מזג אוויר מאתגרים. המכונה העתידית גם תוכל לסייע להפעלה נוחה ובטוחה על ידי משתמשים עם הפרעות והגבלות פיזיות (מוטוריות).
מערכת הבנת הסביבה ממוחשבת משתמשת בנתונים שהיא מקבלת בזמן אמת וממירה אותם למידע חיוני להפעלת השופל. השופל יספק תכונות אוטונומיות (באופן חלקי) לעבודות חפירה ופינוי חומרים. האלמנטים הטכניים האלו מכוונים לשיפור האפקטיביות והעקביות בשגרת העבודה.
הפרויקט פותח במאמץ משותף של מחלקת עיצוב תעשייתי של CNH (CNH Industrial Design Team) ומחלקת פיתוח אלקטרוני (CNH Vehicle and Electronics Department). חברת CNH היא חברה-אם של קייס, שמפעילה שני מותגים עיקריים: קייס וניו הולנד (New Holland).
ריקארדו באלמה (Ricardo Balma), מנהל מוצר בכיר בתחום ציוד שירות וציוד טכני קומפקטי של קייס אמר, כי החברה אכן מתכוונת לפתח ולהשיק את הפרויקט בצורת שופל חשמלי מלא, אך כרגע אין צפי למוכנות וזמינות של המכונה בשוק.
צילום: Construction Equipment