מגהמה - ציי רכב
חדשות
חדשות קלינטק
לעמוד קודם

טויוטה ישראל תעניק מיליון ש"ח לעמותת ונטעת

22/03/2023
זמן קריאה: 3.5 דק'

יוניון מוטורס, יבואנית טויוטה בישראל, תעניק מיליון שקלים לעמותת ונטעת, שהגיעה למקום הראשון בתחרות ISRAEL EARTH PRIZE של החברה, שנועדה לחשוף ולעודד רעיונות ופתרונות פורצי דרך להתמודדות עם אתגרים סביבתיים בישראל, בעלי פוטנציאל ליצירת שינוי בר קיימא.

העמותה, הפועלת להגשמת חזון עיר-יער בישראל באמצעות הפיכת הערים בישראל לירוקות, מוצלות ומיטיבות, נבחרה כזוכה על ידי ועדה מקצועית ועצמאית מהאקדמיה, מגזר ציבורי ויזמות חברתית, שהוקמה באופן ייעודי לתחרות. כספי הפרס מיועדים לפרויקט המאה של העמותה - הקמת 100 גינות טיפוליות ב-100 מוסדות שיקום בישראל, לטיפול בקשישים, ניצולי שואה, נפגעים ונפגעות של תקיפה מינית, הלומי קרב, אנשים עם מוגבלויות, נוער בסיכון, מתמודדי נפש ואחרים. העמותה שואפת להכניס את הטבע לעיר דרך נטיעות במרכזי הערים ובלב הקהילות.

ההכרזה על הזוכה בפרס הסביבה של יוניון מוטורס הייתה באירוע גאלה של טויוטה שהתקיים לאחרונה במוזיאון ישראל בירושלים, בנוכחות שגריר יפן בישראל, קואיצ'י מיזושימה, בכירי החברה מהארץ ומאירופה, חברי ועדת השיפוט וששת היזמים שהפתרונות הסביבתיים שלהם הגיעו לשלב הגמר. לרגל האירוע הגיע לישראל נשיא ומנכ"ל טויוטה אירופה, מאט הריסון.

מדברי הריסון באירוע: "בטויוטה שואפים לא רק להיות יצרנית רכב, אלא להיות ספק ניידות לכולם. למעשה אנו רוצים להקל את חופש התנועה, הביטחון והרווחה, ולהבטיח עתיד טוב ומזהיר יותר לחברה. המחויבות שלנו היא להשיג זאת על ידי אחריות סביבתית, מכילה ונגישה לכל, וכמובן על ידי בטיחות, איכות ואמינות שמיוצגים על ידי המותג שלנו."

ביום האירוע התארחו בכירי טויוטה אירופה וישראל, נציגי ועדת השיפוט ונציגי היוזמות שעלו לגמר התחרות, במשכן נשיא המדינה, יצחק הרצוג.

טויוטה ישראל השיקה את תחרות ISRAEL EARTH PRIZE, שמקדמת ערכים של קיימות, בספטמבר האחרון, והיא חלק מיוזמה רב-שנתית שעליה הכריזה במסגרת חגיגות 30 שנות פעילותה בישראל. החברה תעניק לפחות חמישה מיליון שקלים במשך חמש שנים למימון וקידום של פתרונות פורצי דרך לשיפור הסביבה בישראל.

התחרות הייתה פתוחה ליוזמות ממגוון תחומים רחב - הפחתת פליטת פחמן, שימור נכסי טבע, תחבורה מקיימת, התמודדות עם משבר האקלים, כלכלה מעגלית, קיימות עירונית, אופנה מקיימת ומזון מקיים - שפועלות ביצירתיות ובנחישות לקידום הזדמנויות ליצירת עולם וחברה טובים יותר.

יותר מ-200 ארגונים, עמותות, סטארטאפים ומוסדות אקדמיים המקדמים עשייה סביבתית ממשית התמודדו על הפרס היוקרתי. מתוכם שישה העפילו לשלב הגמר:

* פרויקט שירת העשבים של יוזמת האנרגיה הטובה, שנועד למדוד, להסדיר ולמכור את הערך הסביבתי שיוצרים החקלאים המחדשים לחברות שרוצות לאזן את פליטת גזי החממה מפעילותן ולתמוך כלכלית וסביבתית בעשרות חקלאים ובשימור הקרקע החקלאית בישראל.

* THEMO של אוניברסיטת חיפה: מצופים בעלי אמצעי ניטור מתקדמים שפועלים להרחיב ולייעל את פלטפורמת הניטור הימי כדי לספק מענה לשאלות חשובות הנוגעות להתחממות הים התיכון, לשינויים בהרכב הכימי של המים ולתדירות הגלים הפנימיים שהם משאבה ביולוגית.

 

בכירי ונטעת עם מאט הריסון. צילום: רונן טופלברג

חורש אילון, בכירי ונטעת עם הריסון. צילום: רונן טופלברג

 

* מפגש עיר נחל של אגמא בשיתוף תוכנית העירה: פרויקט שנועד להפוך את נחל הגעתון ממטרד עירוני לנכס ציבורי לעיר נהריה ולמדינת ישראל כולה.

* חברת קרבון בלו, סטארט-אפ צעיר שמפתח טכנולוגיה ללכידה של פחמן דו-חמצני מהסביבה לטובת מיתון שינויי האקלים, הגנה על מערכות אקולוגיות ימיות ושיקומן.

* שביל הים, יצירת שביל שאורכו כ-240 ק"מ לאורך חופי הים התיכון, שיהיה אטרקטיבי, חברתי ונגיש, ויתרום לפעילויות נופש, פנאי וספורט, ישמור על ערכי טבע וסביבה וייצר קשר בין העם למולדת ולמורשת.

* עמותת ונטעת - הזוכה. העמותה הוקמה בשנת 2019, ומאז פועלת לנטיעות במרחבים עירוניים, מקימה גינות טיפוליות וקהילתיות, שותלת בחצרות ומגדלת ירקות על גגות, במרפסות ובבתים. הנטיעות נועדו לתרום לאיזון האקלים, ליצור אוויר נקי, לקבע פחמן, להבריא את האדמה, ליצור רצף אקולוגי, לקדם צמיחה כלכלית מקיימת ולעודד תרבות נטיעה ושמירה על עצים ככלי חינוכי וחיבור בין אדם לאדם ובין אדם לאדמה.

את הוועדה המקצועית שבחרה את העולים מרכיבים אנשי אקדמיה, ממשל ופעילים למען הסביבה: פרופ' אופירה אילון, מרצה וחוקרת בחוג לניהול משאבי טבע וסביבה באוניברסיטת חיפה וראשת אשכול סביבה במוסד שמואל נאמן בטכניון; רון גונן, מנכ"ל ומייסד של Closed Loop Partner, חברת השקעות בניו-יורק שמורכבת מקרן הון סיכון, קרן צמיחה, הון פרטי, קרן קטליסטית ומרכז חדשנות שמתמקד בבניית כלכלה מעגלית; חנה ראדו, יזמת עסקים חברתיים, פמיניסטית ליברלית המקדישה את חייה לקידום איזון מגדרי וקידום צמיחה תעסוקתית בפריפריות הרחוקות בישראל; ד"ר מוחמד אלנאברי, ראש המועצה המקומית חורה בשנים 2018-2004, המייצג רוח חדשה של מנהיגות במגזר הבדווי ובעל ניסיון עשיר בתעשיית התרופות; אלי וורטמן, מייסד שותף ומנכ"ל שותף ב-PICO Venture Partners, קרן הון סיכון המתמקדת בהשקעות בסטרטאפים בשלב מוקדם; ופרופסור ורד בלאס, מרצה וחוקרת בחוג ללימודי סביבה, בבית הספר פורטר, בפקולטה למדעים מדויקים באוניברסיטת תל אביב.

התחרות השנייה של "פרס הסביבה של ישראל" תיפתח ביולי 2023. להגשת מועמדויות.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן