מגהמה - ציי רכב
חדשות
חדשות תעופה
לעמוד קודם

מאמצי קיימות בענף התעופה

29/01/2024
זמן קריאה: 0.51 דק'

שדות התעופה העמוסים ביותר בעולם צועדים לקראת קיימות, עם אסטרטגיות אפס פליטות שאפתניות המתמקדות ביעילות אנרגטית, בהפחתת פסולת ובתמיכה בקהילה. מאמצים אלה הם קריטיים בהתחשב בכך שתעשיית התעופה אחראית ל-3% מפליטת הפחמן העולמית. הנה ארבעה שדות תעופה עמוסים והמאמצים שלהם לאפס פליטות.

נמל התעופה סכיפהול באמסטרדם שבהולנד: סכיפהול, המדורג כשדה התעופה ה-13 העמוס ביותר, נמצא במשימה להיהפך לנטול פליטות ואפס פסולת עד שנת 2030. נמל התעופה, שטיפל ב-52.4 מיליון נוסעים בשנת 2022, מתכנן לפעול על אנרגיה מתחדשת, כולל מקורות שמש, רוח ומקורות תרמיים. הוא הפחית את פליטת CO2 שלו ב-90% בהשוואה ל-2010 ועובר לרכב חשמלי. סכיפהול גם משקיע בפעולות אוטונומיות בצד האוויר ובשיפור תנאי העבודה עם רובוטים לכבודה שיתופית (COBROs)​.

נמל התעופה הבינלאומי של דנבר (DEN) בארצות הברית: כשדה התעופה השלישי העמוס ביותר, ששירת 69 מיליון נוסעים בשנת 2022, נמל התעופה הבינלאומי של דנבר הוא מודל של יעילות אנרגטית. בהנהגתו של המנכ"ל פיל וושינגטון, תוכנית Vision 100 של DEN שואפת להפחית את פליטת גזי החממה ב-65% עד 2030 ולהשיג 100% חשמל מתחדש עד אותה שנה. לשדה התעופה תוכניות אנרגיה סולרית, מערכת לניהול מי סערה ומיתקן למיחזור גליקול. הוא גם מיישם שיפוץ אנרגיה ומים, עובר לרכבים חשמליים ומרחיב את תוכנית איסוף הקומפוסט שלו.

נמל התעופה הבינלאומי של דלהי בהודו: נמל זה, המכונה גם נמל התעופה הבינלאומי אינדירה גנדי, מארח יותר מ-70 מיליון נוסעים מדי שנה. הוא מתמקד בהשגת פליטות אפס נטו עד שנת 2030. זה שדה התעופה הראשון הניטרלי מפחמן באזור אסיה-פסיפיק, ומשתמש ב-100% אנרגיה מתחדשת. שדה התעופה אימץ תקני בנייה ירוקה, החליף 90% מכלי הרכב בצד האוויר שלו בכלי רכב חשמליים, ויישם יוזמות חדשניות להפחתת פליטות כגון TaxiBot ומערכת קבלת החלטות משותפות בשדה התעופה (A-CDM). נמל התעופה הבינלאומי של דלהי גם שם דגש בניהול מים בר-קיימה ובהפחתת פסולת.

נמל התעופה הית'רו בלונדון שבבריטניה: בתור אחד משדות התעופה העמוסים בעולם, הית'רו מחויב להפחית את הפליטות באוויר ובקרקע. אסטרטגיית הקיימות של Heathrow 2.0 כוללת השקה של תוכנית תמריצים לדלק תעופה בר -קיימה (SAF), שנועדה להפעיל מבנים ותשתיות נמלי תעופה בעלי אפס פחמן עד אמצע שנות ה-30. הית'רו מתכנן לצמצם את פליטת הפחמן ב-45% לפחות עד 2030, ושילב יעדי קיימות באסטרטגיית המימון שלו. שדה התעופה מתמקד גם במעורבות קהילתית, עם יוזמות לתמיכה בתושבים המקומיים וקידום גיוון בתפקידים בכירים.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן