תוצאות מרוץ פתיחת ליגת מרוצי הדראג
לראשונה התקיים במנחת ערד מרוץ צבעוני במיוחד שפתח את ליגת Race Masters לשנת 2025 במרוצי דראג בארגון התאחדות המכוניות והקארטינג, בשיתוף עיריית ערד ובתמיכת משרד הספורט. Race Masters, אליפות ישראל במרוצי דראג, התקיים בחול המועד פסח, בימים 17-15 באפריל, לאחר פגרה של יותר משנה בעקבות מלחמת חרבות ברזל.
מרוץ דראג מתקיים בקו ישר. הרכבים מוזנקים ממצב סטטי, בזוגות, באמצעות רמזור. אורך המרוץ הוא 402 מטרים (רבע מייל), והמנצח בכל סבב עולה לשלב הבא עד אשר מוכתרים הנהג והרכב המהירים ביותר בכל קטגוריה.
כ-90 מתחרים הגיעו לערד עם רכבים נדירים אשר בבנייתם ובהתאמתם למרוץ הושקעו משאבים רבים כחלק מההכנות הקדחתניות שנעשו במהלך הפגרה. מנחת ערד, שבו התקיים האירוע לראשונה, עבר סלילה מחדש, והדבר תרם לשיפור בזמני המיאוץ והמהירות הסופית בקו הסיום.
מלבד שלוש הקטגוריות המוכרות - הנעה קדמית, הנעה אחורית והנעה כפולה - נפתחו במרוץ 4 קטגוריות המחלקות את המתחרים לפי זמנים. הקטגוריות הנוספות עזרו להנגיש את הענף הייחודי למתחרים נוספים ויצרו עניין רב בקהל. רכבים בעלי מגוון הנעות התחרו אלה באלה. מיקי זוהר, שר התרבות והספורט, כיבד את האירוע בנוכחותו ואף העניק גביע לבנו, אליאב זוהר, שזכה במקום השני בקטגוריה 12-11 שניות.
רכבי ההנעה הכפולה סיפקו תצוגת תכלית במיוחד כאשר זינקו מעמידה בזכות ארבעת הצמיגים הדביקים, ש"בעטו" את הרכבים אל עבר קו הסיום, חלקם עם הספקים מוצהרים שחוצים את ה-1,000 כ"ס ואף מתקרבים ל-2,000 כ"ס. הם חצו את קו הסיום בפחות מ-9 שניות. בקטגוריית ההנעה האחורית נאבקו הנהגים לשלוט בכוח המנוע האדיר שסחרר את הגלגלים האחוריים תוך סכנת סבסוב המכוניות, ובקטגוריית ההנעה הקדמית נלחמו הנהגים על כל טיפת אחיזה באמצעות צמיגי ענק שהותקנו בסרן הקדמי.
הזמן המהיר ביותר, שלמעשה קבע את שיא המסלול הרשמי, היה 8.489 שניות. הוא נקבע על ידי עוני חגלי באודי RS3 שלו. לאחר קרבות הניפוי ניצח את קטגוריית ההנעה הכפולה נתן דהן שנהג בניסאן GTR של אלי אלבג כאשר חצה את קו הסיום בזמן של 8.737 שניות ובמהירות של 265 קמ"ש. מולו התחרה עטיה עבדאללה באודי RS3 וקבע זמן מהיר יותר של 8.558 שניות, אבל זמן התגובה האיטי יותר בזינוק הביא אותו למקום השני.
את החגיגה המוטורית הנחה דורון קאופמן (Motorheads), הרוח החיה של ענף מרוצי הדראג בישראל והאחראי על התוכן והיח"צ לצד שדרן הספורט בועז קורפל וניר דיגמי, דמות מוכרת בסצנת מרוצי הדראג. על הניהול המקצועי הייתה אחראית קבוצת מלמד מוטור ספורט - ספארקו ישראל.
מהנהלת התאחדות המכוניות והקארטינג נמסר: "ענף הדראג הוא אחד מענפי הדגל של ההתאחדות. קיום אירוע חשוב זה בנוכחות קהל של אלפי צופים בעיר ערד הוא נדבך חשוב נוסף לשיתוף הפעולה הפורה שלנו עם פרנסי העיר הדרומית ועוזר מאוד להנגשת הספורט המוטורי לקהל הרחב בכל חלקי הארץ.
מיכאל חן, מפיק האירוע: "ראש עיריית ערד, יאיר מעיין, הצליח ליצור מרוץ נוסף בעיר ערד, לאחר מרוץ הדריפט שהתקיים בחודש אוגוסט האחרון וזכה להצלחה רבה. מדובר בתרומה חשובה לפיתוח ענף הדראג בישראל והספורט המוטורי בכלל. קיבלנו בית חם ואפשרות להמשיך את אליפות הדראג במנחת ערד ולפתח ענפי ספורט מוטורי נוספים.
"אנחנו רואים בעיר ערד פוטנציאל אדיר להמשך שיתופי פעולה בעתיד בזכות המלונות שבסביבה ודרכי הגישה הנוחות, ואנו גאים לשים את ערד, את הספורט המוטורי ואת ענף המרוצים החוקיים על המפה."
חן הודה גם לשר מיקי זוהר שכיבד את הנוכחים בנוכחותו, לחברת איתוראן שתרמה כרטיסים לחיילים שבאו לצפות במרוץ, ולכל נותני החסות שבזכותם מתאפשר להשקיע יותר בכל אירוע ולהמשיך לפתח את הספורט המוטורי בישראל לרמה בינלאומית.
תוצאות המרוץ (הזמן המופיע הוא הזמן שנקבע במרוץ הגמר):
- קטגוריית 12+ שניות: סלאמה קינן (זמן: 12.029 שניות) במקום הראשון, מסארווה עבד אל-גואד (זמן: 12.203 שניות) במקום השני.
- קטגוריית 12-11 שניות: פאדילה מחמוד (זמן: 11.278 שניות) במקום הראשון, זוהר אליאב (זמן: 11.513 שניות) במקום השני.
- קטגוריית 11-10 שניות: מוחמד אל פחמאוי (זמן: 10.166 שניות) במקום הראשון, אוזינסקי בני (זמן: 10.413 שניות) במקום השני.
- קטגוריית 10-9 שניות: פיסטינר דני (זמן: 9.861 שניות) במקום הראשון, יהודה גיא (זמן: 29.981 שניות) במקום השני.
- הנעה קדמית (FWD): אבוקף איזמילי (זמן: 11.450 שניות) במקום הראשון, ג'ואמיס עדי (זמן: 11.956 שניות) במקום השני.
- הנעה אחורית (RWD): קריאף רז (זמן: 10.634 שניות) במקום הראשון, טאהא מוחמד (זמן: 12.827 שניות) במקום השני.
- הנעה כפולה (AWD): דהן נתן (זמן: 8.737 שניות) במקום הראשון, עטיה עבדאללה (זמן: 8.558 שניות) במקום השני.
- שותפי דרך ונותני חסות:
- קבוצת אוטו מודיעין
- ספארקו
- אוטו אדיר - מכירה, קניה, טרייד אין
- נאור שי יבואני רכב
- פרישטה מוטורס - יבוא טנדרים חשמליים
- דור וצורי - ריצופים, חיפויים וכלים סניטריים
- איתוראן
- קבוצת אלבגינו
- טיפ טופ
- היי בוסט
- בוסקיס בע"מ
- מילוטל
- מפעל דלתות ירכא
- אביעד שייביץ
- דור הסוללים
- הרשות לנהיגה ספורטיבית
- משרד התרבות והספורט
- עיריית ערד
מפיק התחרות: קבוצת מיכאל חן מרוצים.
מרוץ דראג פסח 2025. צילום: רונן טופלברג