מגהמה - ציי רכב
כתבות
מגה טיפ
לעמוד קודם

טיפים לתדלוק בטיחותי של רכב

משימה אפשרית

בוריס פרידלנדר |  
12/07/2022
זמן קריאה: 2 דק'

מרכז המידע של המוסד לבטיחות ולגיהות פרסם מידע באשר לתדלוק בטיחותי. להלן כללי הבטיחות:

* בעת תדלוק דומם את מנוע הרכב.

* שמור דלק וחומרים דליקים אחרים מחוץ לשדה ראייתם והישג ידם של ילדים. מלבד היותו דליק, הדלק הוא חומר רעיל מאוד. לעולם אין להרשות לילד לתדלק רכב ממשאבת דלק.

* אין לעשן, להדליק סיגריות או להשתמש במצת בעת תדלוק, גם לא ברכב סגור.

* בעת הפעלה של משאבת דלק יש להתרכז בפעילות זו. מדובר בחומר דליק, ושאיבת דלק היא למעשה העברת חומר מסוכן. אין לשלבה בפעילויות אחרות.

* אין להפעיל מכשיר טלפון סלולרי או מכשיר קשר מחוץ לרכב.

* בתדלוק עצמי יש להשתמש בהדק המקורי של פיית המזנק אם הוא קיים. אין ללחוץ על ההדק בעזרת חפץ כלשהו כדי להחזיקו במצב פתוח.

* כדי למנוע שפיכת דלק יש להימנע ממילוי המיכל ברכב עד סופו. המנגנון של פיית המילוי מפסיק אוטומטית את זרימת הדלק למיכל לפני שהוא מתמלא לחלוטין כדי להשאיר מרחב להתפשטות.

* לאחר סיום הפעולה של משאבת הדלק יש להשאיר את פיית המזנק בפתח של מיכל הדלק במשך מספר שניות כדי למנוע מטיפות דלק לטפטף כאשר פיית המזנק מועברת מהמיכל למקומה.

* אם פורצת אש בעת מילוי הדלק, אין להוציא את פיית המזנק ממכל הדלק של הרכב ואין לנסות להפסיק את זרימת הדלק. יש לעזוב מיד את המקום ולהזעיק עזרה.

* אין להיכנס לתוך הרכב או לרדת ממנו בעת תדלוק. חשמל סטטי עלול להיווצר על פני הגוף בעת ההחלקה על מושב הרכב, וניצוץ עלול להצית את אדי הדלק.

* אם עליך להיכנס לרכב בעת התדלוק, פרוק את המטען של החשמל הסטטי על ידי נגיעה בחלק מתכתי המרוחק מנקודת המילוי לפני שתוציא את זרנוק המילוי מהרכב.

* כדי לשנע או לאחסן את הדלק יש להשתמש אך ורק במיכלים מיטלטלים מאושרים. המיכל צריך להיות מונח באופן יציב. לעולם אין למלא את המיכל כשהוא מונח על הרכב או נמצא בתוכו. תמיד הקפד להניח תחילה את המכל על הקרקע. שריפות הנגרמות על ידי חשמל סטטי פורצות כאשר אנשים ממלאים את המיכלים בירכתיים של רכב מסחרי או משאיות, במיוחד כאלה שרצפתם עשויה מחומר פלסטי. הורדת המכל לקרקע לשם מילויו מונעת גם שפיכת דלק שעלולה להיות מסוכנת. בעת מילוי המיכל שמור על מגע הפייה עם המיכל. מלא את המכל עד 95% מנפחו כדי להשאיר מרחב התפשטות.

 


מרכז המידע של המוסד לבטיחות ולגיהות, www.osh.org.il
המידע מבוסס על דף מידע של NFPA Fact Sheets - Safety at service station (הארגון לבטיחות אש בארה"ב).

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן