מגהמה - ציי רכב
כתבות
מגה טיפ
לעמוד קודם

מדריך לנהיגה בטוחה ברכב דו-גלגלי חלק ג' ואחרון: רכב דו-גלגלי חשמלי

לך, תתגלגל איתו

13/07/2022
זמן קריאה: 2.5 דק'

קורקינט חשמלי: מותר לייבא לישראל רק קורקינט ממונע חשמלי אשר משקלו אינו עולה על 12 קילוגרם (כולל מנוע ומצבר), מהירותו המרבית היא עד 12 קמ"ש והספק המנוע שלו אינו עולה על 100 ואט. נתונים אלו מתאימים בעיקר לקורקינטים המיועדים לילדים. קורקינטים ממונעים למבוגרים אינם עונים על דרישות אלו ולכן אינם חוקיים.

סגוויי: הדגם היחיד שאושר בחוק הוא "סגוויי" (segway), המיובא מארצות הברית והמתאפיין בזוג גלגלים גדולים המותקנים זה לצד זה, כאשר הרוכב עומד על משטח ביניהם. על פי תקנות משרד התחבורה, מותר לנהוג בסגוויי מגיל 16, המהירות המרבית היא 13 קמ"ש, הכלי מורשה לנוע רק במקומות המיועדים להולכי רגל ואינו רשאי לנסוע על הכביש אלא במקומות שאין בהם מדרכה מסודרת. הסגוויי אינו מצריך רישיון נהיגה או רישוי.

 

 

אופניים חשמליים: מותר לרכוב על אופניים חשמליים בעלי הספק מרבי של 250 ואט, שמהירותם אינה עולה על 25 קמ"ש. הגיל המינימלי של הרוכב נקבע ל-14 שנים. רכיבה על אופניים חשמליים אינה מצריכה רישיון נהיגה ורישיון רכב, אולם על הרוכבים לחבוש קסדה, והתקנות החלות עליהם זהות לאלו של אופניים רגילים.

קורקינט מונע בבנזין: אסור לייבא לארץ קורקינט מונע בבנזין, ומכאן שהוא לא יכול לעבור תהליך רישוי. המשתמש בו הוא עבריין תנועה שצפוי להעמדה לדין ולענישה עד כדי שלילת רישיון וקנס. אסור לרכוב על קורקינט מונע בבנזין בשטח ציבורי.

 

ביטוחים

פקודת התעבורה אינה מתייחסת לקורקינט חשמלי ואינה מחייבת את בעליו להצטייד בביטוח חובה. עם זאת, פגיעה של קורקינט בהולך רגל או ברכב אחר עלולה להוביל לתביעת פיצוי מבעל הקורקינט, שעלולה להגיע לסכומים גבוהים ביותר.

מכיוון שהשימוש בקורקינט אינו מוסדר בחוק, לא מוצעות עדיין פוליסות ביטוח לקורקינט חשמלי. ייתכן שאפשר לכלול את הקורקינט במסגרת ביטוח הדירה, אך יש לציין זאת במפורש בפוליסה, הן בביטוח נגד גניבה והן בביטוח צד שלישי נגד נזקים העלולים להיגרם עקב השימוש בו, אם כי אין לדעת כיצד יתייחס לכך בית המשפט במקרה שיידרש פיצוי.

המצב החוקי עדיין אינו ברור גם בעבור הולך רגל שנפגע מקורקינט. על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, חברת קרנית היא הממונה על פיצוי נפגעי תאונות דרכים ללא גורם מבטח, אלא שלשם כך יש לקבוע שהקורקינט נחשב רכב מנועי והחוק חל עליו. כיום רוכבי הקורקינטים מסכנים את עצמם ואת מי שעלול להיפגע מהם ואינם מכוסים מבחינה ביטוחית.

נהג קורקינט חשמלי שנפגע מרכב - האם הוא זכאי לפיצויים? נראה כי מעמד הרוכב זהה למעמדו של הולך רגל, ועל חברת הביטוח של בעל הרכב לפצותו.


מקור המידע: משרד התחבורה.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן