מגהמה - ציי רכב
כתבות
מגה משפט
כללי
לעמוד קודם

בקשה לתביעה ייצוגית: חיישני החניה לא סופקו

20/05/2025
זמן קריאה: 1.5 דק'

בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה לבימ"ש השלום בירושלים נגד חברת כלמוביל מראש העין, היבואן הרשמי של רכבי יונדאי בישראל. נטען שכלמוביל שיווקה ומכרה רכבים תוך הבטחה מפורשת כי הרכבים כוללים מערכת חיישני חניה מקוריים אחוריים כחלק ממפרט הרכב, ואילו בפועל רכבים אלו נמסרו ללקוחות כשהם אינם כוללים את חיישני החניה האמורים.

לדברי המבקש, ד"ר לב גלוזמן תושב ראשל"צ, הוא רכש מכלמוביל רכב מסוג יונדאי סונוטה ברמת גימור לאקשרי במחיר של 212,319 ש"ח, ובמפרט הרכב הופיעו "חיישני חניה אחוריים מקוריים". בפועל, לא היו כאלה ברכב.

לטענתו, כלמוביל הפיקה לו הצעת מחיר לחיישני חניה בהנחה של 5%, והוא נדרש לשלם 1,400 ש"ח בגין החיישנים. הוא חש מרומה שכן מכרו לו רכב עם אביזר בטיחות בסיסי של חיישני רוורס, ואולם בדיעבד התחוור לו כי הרכב כלל אינו מצויד בחיישני חניה. הדבר הסב לו עוגמת נפש רבה.

לדברי המבקש, בסופו של דבר הותקנו ברכבו חיישני חניה אחוריים ללא עלות שאינם מקוריים. המערכת אינה מתחברת למערכת המולטימדיה של הרכב. המבקש מציין, כי בהתאם לספר הרכב של היצרן, חיישני החניה המקוריים מספקים אותות אזהרה ויזואליים באמצעות מערכת המולטימדיה המקורית של הרכב, ומערכת המולטימדיה המקורית מאפשרת שליטה על עוצמת ההתראה של החיישנים, חיווי על תקלות במערכת ועוד. כל אלה לא קיימים כמובן בחיישנים שהותקנו ברכבו.

המבקש מציין, כי כלמוביל שינתה את המפרט, וכיום לא מופיעים כלל חיישני חניה ברכבי יונדאי סונוטה בגימור "לאקשרי" אלא רק בדגם "לימיטד" המשודרג יותר. שינוי זה נעשה לפי בדיקתו לכל המוקדם בסוף חודש פברואר.

בית המשפט מתבקש להורות לכלמוביל לספק חיישני חנייה מקוריים לכל מי שהזמין ו//או רכש ממנה רכב שבמפרט שלו צוין כי הוא כולל חיישני חניה מקוריים ובפועל לא הותקנו בו כאלה, ו//או לשלם ללקוחות את שוויים. כמו כן הוא מבקש לפצות את מזמיני הרכב ו//או רוכשיו בגין אובדן הזמן והצורך בהשבתת הרכב לשם התקנת מערכת החיישנים ובגין הנחיתות הטכנולוגית של התקנת החיישנים בהתקנה מקומית להבדיל מהתקנתם אצל יצרן הרכב.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן