משאית התהפכה והמטען ניזוק
חברת הביטוח הפניקס הגישה תביעת שיבוב על סך 1.2 מיליון ש"ח נגד 3 חברות תובלה זרות אשר התחייבו להוביל מטען של מבוטחת שלה בדרך היבשה לישראל ולטפל בכל הקשור להובלתו. המטען הובל מאיחוד האמירויות דרך ערב הסעודית וירדן. הנתבעות הן HELLMANN WORLDWIDE LOGISTICS מדובאי, ADSO LLC מאבו דאבי ו-BREEZE CHILER TRANSPORT LLC מדובאי, שלושתן על ידי חברת הלמן לוגיסטיקה בינלאומית (ישראל) מחיפה.
בכתב התביעה נאמר, כי במסגרת עסקיה רכשה המבוטחת של הפניקס, חברת פיין פרו אנרגיה מתחדשת, מכולה המכילה מכלים לאחסנה/הובלה של גזים דחוסים. באחד הימים בסוף חודש אפריל אשתקד נמסר המטען לידי הנתבעות כשהוא במצב שלם, טוב ותקין, לשם העברתו בהובלה יבשתית לישראל דרך ערב הסעודית וירדן.
במהלך הובלת המטען בשטח ירדן, נאמר בכתב התביעה, התהפכה המשאית בגלל פגיעה בגדר ההפרדה, מה שנראה כתאונה עצמית. בעקבות התהפכות המשאית נגרם נזק כבד למטען. סכום התביעה הוא הפיצוי ששולם למבוטחת בגין הנזק למטען בסך 295,000EUR ושכר טרחה של שמאי בסך 32,000 ש"ח.
לדברי הפניקס, הנזק למטען האמור אירע בגלל רשלנות של הנתבעות באמצעות מורשיהן ו/או עובדיהן ו/או סוכניהן, שלא השתמשו באותה מומחיות ו/או שמירה על אותה זהירות אשר אדם סביר העוסק באותה מלאכה לא היה משתמש בה או שומר עליה באותן נסיבות.
עוד טענה הפניקס, כי הנתבעות או מי מטעמן התרשלו בעבודת ההטענה ו/או הובלה ו/או פריקה ו/או שמירה של המטען ו/או בנקיטת הצעדים הדרושים לשמירת שלמותו ותקינותו של המטען.
הפניקס מציינת, כי חוזה הובלת המטען הוא חוזה אחיד הכולל תנאי פטור ותנאים מקפחים ומגבילים, ולפיכך בית המשפט מתבקש לא לתת תוקף לתנאים אלה. כמו כן בנסיבות שבהן אירע/נגרם הנזק, הנתבעות אינן זכאיות ליהנות מהגבלת אחריות ו/או מחסינויות ופטורים כלשהם על פי כל דין ו/או אמנה.
