מגהמה - ציי רכב
כתבות
מגה משפט
תאונות עבודה
לעמוד קודם

פיצויים לפועל שקרע את גיד כף היד בעבודתו

08/05/2022
זמן קריאה: 2.5 דק'

תושב של אחד הכפרים באזור עפולה (27), שעבד כפועל בחברה לייצור מרכבים מבודדים לרכבי קירור וחימום, נפצע במהלך עבודתו מלוח נירוסטה והחל לדמם מכף ידו השמאלית. הפועל פונה לבית החולים העמק בעפולה, שם אובחן כי קרע את אחד מגידי כף ידו השמאלית. הוא עבר ניתוח לאיחוי הגיד, שלאחריו הושמה ידו בסד.

מיום שחרורו מאשפוז ולמשך מספר חודשים הונחה הפועל לשהות במנוחה, תוך שהוא עובר סדרת טיפולים, בהם ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה. בעקבות הפציעה החל הפועל לסבול מכאבים עזים וממגבלות ממשיות בתנועה, ולדברי עורכת דינו שליוותה אותו מיום הפגיעה, עו"ד מאיסה ח'דירי שנה לאחר הפציעה עדיין נשללה ממנו היכולת לבצע עבודה או להתקבל לעבודה כלשהי בשל היותו עובד כפיים ובשל היעדר השכלה.

"התאונה, השלכותיה ותוצאותיה גרמו לתובע כאב וסבל בלתי נתפסים. עד היום הוא סובל מהשלכותיה הנפשיות של התאונה", טוענת עו"ד ח'דירי, אשר הגישה למוסד לביטוח לאומי (מל"ל) תביעה להכיר בפציעה כתאונת עבודה.

בעקבות התביעה הכיר מל''ל בתאונה כתאונת עבודה, ושילם לפועל את דמי הפגיעה. כמו כן עוד בהיותו מובטל שולמה לו גמלת נכה נזקק. בשלב יותר מאוחר קבעה ועדה רפואית מטעם מל"ל, כי הפועל סובל מנכות צמיתה בשיעור של חמישה אחוזים בגין הצלקת שנותרה בידו.

בד בבד הגישה עו"ד ח'דירי תביעה נגד החברה שהעסיקה את הפועל ונגד חברת הביטוח שביטחה את עובדי החברה ביום התאונה. בתביעה נטען, כי תאונת העבודה נגרמה עקב רשלנותה של החברה, שלא דאגה בין היתר לספק לעובד אמצעי הגנה כגון כפפות ולא השתמשה באמצעי בטיחות כלשהם כדי למנוע תאונות מסוג זה.

לתביעה צורפה חוות דעת של רופא מוסמך, מומחה באורתופדיה, שקבע כי קיים קשר סיבתי בין הפגיעה בעבודה לנזקים שמהם סובל העובד עד היום. להערכתו, נכותו של העובד גבוהה יותר ממה שנפסק לו במל"ל, והיא עשרה אחוזים: "בעקבות הפגיעה קיימת ירידה בכושרו התפקודי של התובע. בהתחשב בגילו, בעברו התעסוקתי ובמגבלות התפקודיות, להבנתי יש הצדקה להפעיל את תקנה 15 לתקנות מל"ל ולהעלות את נכותו המשוקללת בהתאם."

עו"ד ח'דירי מסבירה, כי תקנה 15 הותקנה כהשלמה לאופן שבו נקבעות דרגות הנכות במל"ל. קביעת דרגת הנכות נקבעת לרוב לפי נכות פיזית אובייקטיבית, ואילו תקנה 15 בוחנת את ההשפעה הישירה של הנכות על נפגע העבודה הספציפי, כמו במקרה זה, שבו התובע לא יוכל עוד לשוב לעבודת כפיים בשל הפגיעה הקשה בכף ידו.

ואכן, לנוכח קביעת מל"ל שלפיה הפועל סובל משיעור נכות נמוך, הגישה עו"ד ח'דירי ערר, וצירפה אליו את חוות דעתו של הרופא המומחה, ובמסגרתו ביקשה להחיל על העובד את תקנה 15 לתקנות מל"ל. הערר התקבל, ונכותו של הפועל הועלתה לשיעור של 10%.

לאחר מאבק משפטי מול החברה שהעסיקה את הפועל וחברת הביטוח שביטחה אותה, הגיעו הצדדים להסכמה שלפיה המעסיק יפצה את העובד ב-60 אלף שקלים נוסף על תגמוליו החודשיים ממל"ל. לדברי עו"ד ח'דירי, בכך יגיע סך הפיצויים והתגמולים שלהם יזכה העובד בשל התאונה ליותר מ-100 אלף שקלים.

לאחרונה העניק בית משפט השלום בנצרת תוקף של פסק דין לפשרה בין הצדדים.

 


עו"ד מאיסה ח'דירי עוסקת במיצוי זכויות מול המוסד לביטוח לאומי בכל תחומי הנזיקין, חדלות פירעון, צווארון לבן ועוד. mkhdiri-law.co.il 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן