מגהמה - ציי רכב
מקצוענים בשטח
ארגון חברות ההסעה
לעמוד קודם

בקשת סיוע לחברות ההסעה בצפון

31/10/2024
זמן קריאה: 1 דק'

מיום 22.9.24 חברות ההסעה הפועלות בצפון אינן מסיעות תלמידים למוסדות החינוך באופן סדיר, לאחר שפיקוד העורף ביטל את הלימודים מחיפה צפונה. עקב כך נגרמו לחברות ההסעה נזקים כלכליים כבדים. אלו מתווספים למצבן הקשה של החברות, שהחל עוד בימי הקורונה, והחמיר בעקבות המצב הביטחוני.

לנוכח המצב פנה מנכ"ל הארגון, דודי גיל, למשרד החינוך, מרכז השלטון המקומי ומרכז השלטון האזורי, עם העתק לשר החינוך, וביקש הקלה וסיוע לחברות ההסעה הפרטיות בצפון.

פעילות ההסעות מוגדרת כ"מפעל חיוני", אשר נקבע לגביו שהוא הכרחי בשעת חירום. עקב כך, חרף הירידה בפעילות בעקבות ביטול הלימודים בצפון, ההוצאות הקבועות של החברות נשארו בעינן, והן מחויבות להעסיק את הנהגים ולשלם את שכרם ואת שכר המלווים בגין הנסיעות שבוטלו בלי שיכלו להיערך לכך. לנוכח הירידה החדה בהכנסותיהן והקושי לצמצם את ההוצאות כאמור, החברות אינן יכולות לכסות את הוצאותיהן, וחלקן נמצאות על סף קריסה.

הודגש כי חברות ההסעה נרתמו כל השנה האחרונה לסייע ככל הנדרש בתקופת החירום שבה אנו נמצאים, ויש להתחשב במצבן כדי למנוע את קריסתן הכלכלית ולמצוא פתרון מיידי למצוקתן כדי שלא יושת עליהן מלוא הנזק הכלכלי בעקבות ביטול ההסעות.

 

מתן פטור זמני מבדיקות תקופתיות בצפון הארץ

לנוכח המצב הביטחוני פנה מנכ"ל ארגון חברות ההסעה, דודי גיל, למשרד התחבורה, וביקש לקבל פטור זמני מבדיקות תקופתיות של קציני בטיחות באזור הצפון. סוכר אוסמה, מנהל תחום קציני בטיחות במשרד התחבורה, הוציא כמענה לבקשתו הנחיה לקציני הבטיחות, שלפיה הם רשאים לא לבצע את הבדיקות התקופתיות ומילוי טופס הבדיקה לפי חלק ג' לתוספת 13 עד תאריך 1.12.24. פטור זה תקף לאזורים גליל עליון, גליל מערבי, רמת הגולן, חיפה והקריות.

ארגון חברות ההסעה מצטרף לבקשת משרד התחבורה מבעלי החברות, שלא לנצל לרעה פטור זה נגד קציני הבטיחות. כמו כן חשוב להמשיך להקפיד על תקינות כלי הרכב וכשירות הנהגים.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן