מגהמה - ציי רכב
ניוזלטר מגהמה
מגהמה גיליון 503
לעמוד קודם

אפליקציית מעקב אחר ערנות הנהג

22/05/2023
זמן קריאה: 2 דק'

"רפובליקת התוכנה" היא חממה טכנולוגית פתוחה לקידום תחבורה חכמה ומקיימת, שהוקמה על ידי Atos, דאסו סיסטמס, אורנג', קבוצת רנו, stmicroelectronics וחברת הסייבר תאלס (Thales). החממה הוקמה במרס 2022 כדי לייצר פרויקטים משותפים באמצעות סטארטאפים נבחרים ולאפשר מרחב של חדשנות לחברות המייסדות.

אחד הסטארטאפים בתוכנית הוא Core for Tech, חברת דיפ-טק המפתחת טכנולוגיה למדידה והערכה של עייפות בזמן נהיגה. סטארטאפ אחר הוא Basemark, חברת תוכנה המציעה כלי פיתוח לתעשיית הרכב.

שתי חברות אלה הצטרפו לפרויקט "עם המכשיר שלך" (BYOD) של רפובליקת התוכנה, שנועד לשפר את חוויית הנהג והנוסע על ידי פיתוח יישומים באמצעות הסמארטפון או הטאבלט של הלקוח.

רפובליקת התוכנה עובדת עם Core for Tech על פיתוח תכונה ייחודית לעבור יצרן הרכב דאצ'יה, הלקוח הראשון של פרויקט BYOD שביקש להאיץ פיתוח זה, כדי להעשיר את האפליקציה של דאצ'יה לשליטה על מערכת המולטימדיה ברכב.

תכונה זו ממליצה לנהג על זמני מנוחה ועל אתרים במסלול הנסיעה שבהם אפשר לנוח. כך אפשר לתכנן נסיעה בטוחה. הפיתוח מבוסס על אלגוריתם ייחודי (unique-to-the-market), המשתמש בטכנולוגיה מבוססת מצלמה ומבסס את המלצותיו על מצבו הפיזי של הנהג, מסלול הנסיעה ותנאי הדרך (מזג אוויר, תנועה, סוג הדרך).

רפובליקת התוכנה מתכננת להמשיך ולפתח תכונה זו ותכונות אחרות במסגרת פרויקט BOYD, ולהציע לתעשיית הרכב יישומים חדשניים ושימושיים שיהיו זמינים לכל יצרני הרכב וחברות ציי הרכב.

על אודות שני הסטארטאפים החדשים בחממה העסקית שהשתתפו בפרויקט BOYD:

Basemark: החברה מציעה כלי פיתוח לרכב מוגדר תוכנה (Software Defined Vehicle). סטארטאפ זה פיתח את Rocksold Core - תוכנת ההפעלה לרכב, הראשונה בעולם מקצה לקצה, המכסה את כל הפונקציות לרכב מוגדר תוכנה. האפליקציות שנוצרות בעזרת Rocksolid Core יכולות לעבוד עם חומרה מכמה סוגים.

 

 

CORE for Tech: החברה עוסקת בשיפור הבטיחות ברכב על ידי אינטליגנציה שחוזה את עייפות הנהג, בשילוב מידע על מסלול הנסיעה.

ארבעה סטארטאפים שהצטרפו לאחרונה לרפובליקת התוכנה:

CommuniThings: החברה מספקת חניה חכמה באמצעות פלטפורמת IoT המשתמשת בסנסורים בשטח, במצלמות וביכולות נרחבות בהדרכת לקוח ובחניה כחוק. חברה זו מציגה טכנולוגיה חלוצית בניהול נקודות טעינה לרכב חשמלי, אופטימיזציה ומוניטיזציה של הטעינה.

Compredict: סטארטאפ גרמני המספק סנסורים וירטואליים עם יכולות AI. טכנולוגיה זו מחליפה ומדמה את הסנסורים הקיימים בחומרת רכב, ומפיקה ערך מנתונים הקיימים בסביבת הרכב. התובנות המגיעות מחיישנים וירטואליים מאפשרות לחזות צורך בשירותי תחזוקה ופותחות הזדמנויות ליצרני ציוד מקורי לרכב (OEM).

Entropy: החברה מפתחת טכנולוגיה לאופטימיזציה של שירותי רכב שיתופי במודל של אינטליגנציה מלאכותית, המנבא את צרכי הקהילה בהווה ובעתיד. חזון החברה הוא לספק תחבורה קרובה ככל האפשר לצרכים של המשתמשים, של הקהילה ושל הסביבה.

Neovya: החברה עוסקת בהאצת המעבר לתחבורה נוחה יותר, בטוחה ובת קיימא באמצעות מיפוי חכם, ניתוח נתונים ופתרונות סימולציה ותוכנה. פתרון הדגל שלה הוא Nevoya Hubsim, פלטפורמה אינטרנטית שיתופית המאפשרת לארגונים טריטוריאליים (עיריות, ממשלות וכו') להבין את האתגרים, לבחון פרויקטים ללא הגבלה ולקבל החלטות מושכלות.

החממה הוקמה במרס 2022 ופתוחה גם לסטארטאפים ישראלים כדי לייצר פרויקטים משותפים ולאפשר מרחב של חדשנות.

להצטרפות לחממה של רפובליקת התוכנה: ממלאים את הטופס של הסטארטאפ באתר החממה.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן