מגהמה - ציי רכב
ניוזלטר מגהמה
מגהמה גיליון 538
לעמוד קודם

בקשה להסדר פשרה: כריות אוויר פגומות

20/08/2024
זמן קריאה: 1 דק'

לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד הוגשה בקשה לאישור הסדר פשרה בתובענה הייצוגית שהוגשה בין השאר נגד חברת AUTOMOBILES CITROEN בפרשת כריות האוויר הפגומות מתוצרת חברת טקאטה, אשר היוו סכנה לפציעה חמורה ואף סכנת מוות לנהגים שברכביהם הותקנו כריות האוויר האמורות.

בבקשת האישור נטען, כי סיטרואן הייתה מודעת לתקלה הבטיחותית בכריות האוויר ברכבי סיטרואן מתוצרת TAKATA, ואולם היא לא ביצעה קריאות שירות בטיחותיות בישראל על אף שהוצאו קריאות כאלה במדינות אחרות בעולם, בהן אוסטרליה, ארה"ב, יפן, קוריאה וסין, וזאת כבר משנת 2016.

בתגובה טענה סיטרואן, כי הניסיון שנעשה במסגרת בקשת האישור לייחס לכריות האוויר הספציפיות שהותקנו ברכביה את הפרסומים הנוגעים למסוכנותן של כריות אוויר מתוצרת טקאטה הוא חסר בסיס. זאת מאחר שמיתקני הניפוח שהותקנו ברכבי סיטרואן הם מיתקנים ספציפיים מסוג SDI 230 בעלי לחץ אוויר 230KPA, ולא ידוע לה על אירוע כשל כלשהו אשר התרחש בעת הפעלת כריות האוויר עם מיתקני ניפוח ספציפיים אלה.

סיטרואן ציינה, כי לנוכח מידע חדש אשר התגלה לאחר הגשת בקשת האישור, היא החליטה באופן וולונטרי, ומחמת הזהירות, לבצע קריאה חוזרת בכמה מקומות בעולם שבהם קיים אקלים חם ולח, בכלל זה בישראל. במסגרת זו יוחלפו כריות האוויר מתוצרת חברת טאקטה שהותקנו ברכבי סיטרואן. אשר על כן סבורה סיטרואן, כי בקשת האישור מיותרת.

בית המשפט הציע במחצית חודש יולי 2023 מתווה לסיום ההליך, ולפיו מאחר שבוצע ריקול, הרי שהתביעה מיצתה את עצמה והמבקשים יוותרו על הסעדים הכספיים במלואם. במחצית חודש ינואר 2024 הציע בית המשפט כי למתווה האמור יתווספו תנאים, בהם מתן תקופת אחריות בת 3 שנים ממועד התקנת כריות האוויר החלופיות, בהתחשב באחוז הביצוע של הריקול - יותר מ-99%. עוד נקבע, כי סיטרואן תודיע לבאי הכוח המבקשים אם נשלחו הודעות לכל הלקוחות על הצורך לבצע ריקול.

הצדדים הסכימו להצעת בית המשפט וחתמו על הסדר פשרה.

 

 

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן