מגהמה - ציי רכב
ניוזלטר מגהמה
מגהמה גיליון 555
לעמוד קודם

שתי חבלות מסוג צליפת שוט בתוך שלושה שבועות

09/02/2025
זמן קריאה: 2 דק'

תושבת אשדוד נפגעה בשתי תאונות דרכים דומות בפער של פחות משלושה שבועות, שתיהן באשמה מוחלטת של הנהגים המעורבים. בשני המקרים פגע בה רכב מאחור, ובעקבות זאת נגרמה לה שוב חבלה מסוג צליפת שוט.

התאונה הראשונה ארעה כאשר הנהג שמאחוריה התעמק בטלפון הסלולרי שלו תוך כדי נהיגה, ובלי משים נכנס בה בעוצמה מאחור. כעבור שלושה שבועות ארעה לה תאונה דומה, באותו קטע דרך. בשתי הפעמים פינתה את עצמה הנהגת למרכז לרפואה דחופה של קופת החולים והתלוננה על כאבים ובחילות.

לדברי עורכת הדין שירן כהן המייצגת את הנהגת, צליפת שוט היא חבלה טיפוסית לתאונות מאחור, ומתאפיינת בטלטול עז של הצוואר והגב קדימה ואחורה, בדומה לצליפה בשוט. עקב כך עלולים להיות לנפגע כאבים עזים ואף נזקים ממושכים.

לעדות האישה, שתי התאונות אירעו באותה הדרך שבה היא נוסעת מדי יומם לעבודתה. בשל עובדה זו הגישה תחילה עו"ד כהן בקשה למוסד לביטוח לאומי (המל"ל) להכיר בשתי התאונות כתאונות עבודה. לדברי עו"ד כהן, כל תאונה בדרך לעבודה וממנה מוכרת כתאונת עבודה לכל דבר ועניין. ואכן, במל"ל נענו לבקשתה והכירו בנהגת כנפגעת עבודה.

בהמשך התכנסה ועדה רפואית מטעם המל"ל בעניינה, ונקבעה לנהגת נכות צמיתה כוללת בשיעור 10%. הוועדה קבעה, כי חמישה אחוזי נכות נגרמו לה מהתאונה הראשונה, ושחמשת האחוזים הנותרים נגרמו מהתאונה השנייה.

מיד לאחר קביעת נכויותיה הגישה עורכת הדין כהן תביעה, בשם הנהגת, לבית משפט השלום בראשון לציון נגד הראל חברה לביטוח שביטחה את רכבה של הנהגת בביטוח חובה בשתי התאונות גם יחד. בתביעה נטען, כי בעקבות התאונות נגרמו לתובעת הפסדי שכר וקשיי תפקוד בעבודתה במוקד השירות הטלפוני, בין השאר בשל כאבים ומגבלות בצוואר, בלטי דיסק וטיפולים רפואיים חוזרים.

לדברי עו"ד כהן, במקרים שבהם המל"ל קובע נכות, נכות זו משמשת לקביעת הפיצוי בתביעה לפי חוק הפלת"ד, מלבד מקרים חריגים שבהם ישנו בסיס לסתירת הנכות שנקבעה. כמו כן אחריות חברת הביטוח לפיצוי היא אחריות מוחלטת, כפי שקובע חוק הפלת"ד.

מתוקף אחריותה של חברת הביטוח, מתנהל משא ומתן בין הצדדים על שיעור הפיצוי שיינתן לנהגת, על פי קריטריונים קבועים הנוגעים לרמת הכנסתה, מקצועה, גילה וקריטריונים נוספים.

עו"ד כהן מוסיפה, כי ההכרה בתאונות שעברה האישה כתאונות עבודה עשויה להיטיב עימה בהמשך. אם תחול החמרה במצבה הרפואי בעתיד בנוגע לפגיעות שבהם הכיר המל"ל בעקבות התאונה, הנהגת תוכל לפנות שוב למל"ל ולבקש להעלות את שיעור נכותה. במקרה שיוכח כי מגבלותיה של האישה מהתאונות אכן הוחמרו, יוגדלו בהתאם התגמולים שישולמו לה.


עו"ד שירן כהן www.shirancohen-law.co.il עוסקת בתביעות נזקי גוף, ביטוח לאומי, תביעות בריאות וסיעוד, ומייצגת תובעים בתיקים מורכבים של תאונות דרכים מול חברות הביטוח הגדולות בישראל.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן