תביעה נגד חוק המחייב בלימה אוטומטית
קבוצת נציגים של חברות רכב ויצרני רכבים בולטים בארצות הברית הודיעה לאחרונה, כי הוגשה תביעה נגד החלטתו של נשיא ארה"ב הקודם, ג'ו ביידן (Joe Biden), ביידן שהתכוון לחייב התקנה של מערכת בלימת חירום על כל המכוניות והמשאיות עד שנת 2029. מדובר במערכות בלימה מתקדמות ואוטומטיות.
איגוד החדשנות (Alliance for Automotive Innovation), המייצג חברות כגון ג'נרל מוטורס (GM), טויוטה (Toyota) ופולקסווגן (Volkswagen) אומר, כי אם מתחשבים בטכנולוגיות הקיימות והזמינות, ציות לחוק החדש נראה כ"בלתי אפשרי". קבוצת היצרנים מבקשת מבית המשפט הגבוה לערעורים של מחוז קולמביה (Court of Appeals for the District of Columbia) לבטל את החוק החדש.
לפי החוק שנוסח והוצג על ידי מינהלת הבטיחות בדרכים (NHTSA), כל הרכבים החדשים יקבלו מערכת בלימת חירום אוטומטית חדשה. לפי התגובה של קבוצת היצרנים, ההגדרות של מערכת הבלימה החדשה אינן מציאותיות. לפי הדרישה, רכבים ומשאיות יצוידו במערכת חירום שתאפשר להם לבלום אוטומטית בשביל להימנע מפגיעה ברכבים הנוסעים לפניהם. כשמהירות הרכב הבולם מגיעה ל-100 קמ"ש ויותר, פעילות הטכנולוגיה לא נראית משתלמת או מציאותית. זאת הטענה המרכזית של היצרנים נגד NHTSA, שבשלב זה אינה מגיבה לטענות נגדה ונגד החוק החדש שהוגדר ביוזמתה.
חוק הבלימה החדש נראה כאחד ממרחיקי הלכת בתחום תעשיית הרכבים בשנים האחרונות. כשהחוק להתקנת מערכות בלימה חדשניות הוצג לראשונה בחודש אפריל, הנהלת הבטיחות בדרכים טענה כי הטכנולוגיה האוטונומית עשויה להציל עד 360 אנשים בשנה ולמנוע עשרות אלפי פציעות ופגיעות קריטיות בעקבות תאונות בכביש
ג'ון בוצלה (John Bozzella), מנכ"ל איחוד היצרנים, הגדיר את החוק החדש כטעות מסיבית מבחינת מדעית ואף כינה אותו "החלטה לא אחראית שתביא לאסון." בחודש נובמבר פנה בוצלה לנשיא החדש של ארצות הברית, דונלד טרמפ (Donald Trump), וביקש לבטל את הרגולציה החדשה או לפחות לבחון אותה מחדש.