שיתוף פעולה טכנולוגי של GM
ככל שתעשיית הרכב מתמקדת יותר בפיתוח וייצור של רכבים חשמליים ורכבים עם מערכות טכניות שמבוססות על בינה מלאכותית ותוכנות ממוחשבות - טכנולוגיות בטיחות או יכולות טכניות מתקדמות של רכבים - כך גם נעשים שיתופי הפעולה בין יצרני רכבים לחברות הייטק לדבר שבשגרה. חברת GM (General Motors) הכריזה, כי היא מתעתדת לשתף פעולה עם חברת אנבידיה (Nvidia), מהמובילות בתחום הייצור של מעבדים ורכיבים טכניים אחרים למחשבים.
GM מתכוונת לקדם את הארכיטקטורה החשמלית של הרכבים שלה, בכלל זה שילוב של מערך תוכנות ורכיבים שעובדים על בינה מלאכותית. היתרון המהותי ביותר של הטכנולוגיה הוא שאפשר לעדכן את התוכנות והמערכות באופן מקוון ודרך שרתים חיצוניים.
GM כבר מפעילה פלטפורמות ממוחשבות של אנבידיה לתרגול מודלים AI בכל מיני תחומים ואזורים של החברה. הרחבת שיתוף הפעולה תשמש בסיס לאופטימיזציה של תהליכי הפעלה של מפעלים ולשיפור אפקטיביות הייצור הכללית.
אנבידיה הכריזה על החדשות לגבי הרחבת שיתוף הפעולה עם GM בד בבד עם ההשקה של עיצובים חדשים לשבבי AI והחזון לשימוש בבינה מלאכותית ויישומה בפעילות פיזית של החברה, כולל תהליכי ייצור והפעלת רובוטים.
מכוניות מהדור החדש של GM יתבססו על ארכיטקטורת בלאקוול (Blackwell), שהיא פלטפורמת AI של אנבידיה. הפלטפורמה פועלת כמערכת הפעלה ורסטילית שמסוגלת להפעיל עד טריליון פקודות ופעולות בשנייה. היא תפעיל את מערכות הנהיגה האוטונומיות של הרכבים העתידיים של GM ותתמוך בהפעלה בטוחה שלהן.
במפעילים ובאתרי ייצור, GM תפעיל פלטפורמת AI נוספת בשם אומניוורס (Omniverse). הדבר יעזור לה ליצור שכפולים (תאומים דיגיטליים) בפסי הייצור של הרכבים. הפלטפורמה מאפשרת להפעיל בדיקות ומבחני דימוי וירטואליים של תהליכי הייצור לפני שהתהליכים מיושמים בזמן אמת ובחיים אמיתיים, בשטח המפעל.
פלטפורמת אומניוורס תומכת באימון מערכות רובוטיות לביצוע משימות כגון הובלת חומרים או ביצוע תפקידים מכניים מורכבים כגון הלחמה מדויקת של רכיבי המכוניות במשך ההרכבה.