לפולקסווגן מערכת נהיגה אוטונומית חדשה
חברת פולקסווגן (Volkswagen) חשפה את מערכת הנהיגה האוטונומית המקורית הראשונה שלה, שפותחה במסגרת מיזם משותף בשם קריזון (Carizon) - שילוב בין תת-המותג הטכנולוגי של פולקסווגן קריאד (Cariad) לבין חברת הרובוטיקה הסינית הורייזון (Horizon Robotics).
המערכת הוצגה לראשונה בתערוכת הרכב הבינלאומית בשנחאי כחלק ממרוץ עולמי גובר של יצרני רכב לפתח טכנולוגיות אוטונומיות. סין, שבה שוק הרכב מושפע במידה רבה ממערכות ממוחשבות, נתפסת בעיני היצרנים כמרחב מפתח לבדיקת מערכות מתקדמות מסוג זה.
המערכת החדשה של פולקסווגן מדורגת ברמה 2+ (Level 2+), שבה הנהג יכול להסיר את ידיו מההגה בתנאים מסוימים ובסביבה בטוחה, אך נדרש להישאר ערני ולעקוב אחרי הכביש בכל רגע. המערכת צפויה להיכנס לפעולה באחד הדגמים החדשים של פולקסווגן כבר בשנה הקרובה, ותהיה זמינה גם בדגמים מוזלים שישווקו מ-2025.
המערכת נחשפה על רקע מהלך רגולטורי חדש של משרד התעשייה של סין, האוסר שימוש במונחים כגון "נהיגה חכמה" או "נהיגה אוטונומית" במסרים שיווקיים. זאת בשל תאונה קטלנית שאירעה עם רכב מדגם שיאומי SU7 (Xiaomi SU7) - הרכב החשמלי הנמכר ביותר במדינה בשנה האחרונה. לפי הדיווחים, הרכב התלקח לאחר שהתנגש בעמוד בטון, שניות ספורות לאחר שמערכת הנהיגה האוטונומית העבירה את השליטה חזרה לנהג, כאשר הרכב נע במהירות של 97 קמ"ש.
בתערוכה הדגישו יצרני רכב רבים, בהם מרצדס (Mercedes-Benz) ווואווי (Huawei), את חשיבות מרכיבי הבטיחות במערכות האוטונומיות ולא רק את ההיבטים הטכנולוגיים. גם פולקסווגן הציגה את המערכת שלה תוך הדגשה של ניהול סיכונים, תפקוד אמין וסנכרון מדויק עם נהג אנושי.
מהלך זה מציב את פולקסווגן בחזית הטכנולוגית של תעשיית הרכב האוטונומי, תוך התאמה לרגולציה המחמירה בסין, שנהפכת במהירות לאחד משווקי הניסוי והפיתוח המרכזיים בעולם בתחום.
צילום: Bloomberg