בקשה לתביעה ייצוגית: השכרת רכב בחו"ל
בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה נגד החברה היוונית CAR FLEXI המפעילה אתר אינטרנט להשכרת רכבים און ליין הפועל גם בעברית ומופנה לתושבי ישראל. נטען שלקוחותיה, שביצעו באמצעותה עסקת השכרת רכב והיו אמורים לקבל את הרכב מחוץ לגבולות מדינת ישראל, לא קיבלו את הרכב השכור עקב עיכוב\איחור בטיסה הנקובה בהזמנה, אף שכחלק מהליך ההתקשרות הם מסרו את פרטי הטיסה שלהם כדי לבצע מעקב אחר זמן הגעתם לקבל את הרכב השכור.
הבקשה הוגשה לבית המשפט המחוזי בעיר על ידי ניזאר טנוס מחיפה. עוד נטען, כי המחיר הסופי של עסקת השכרת רכב באתר של החברה לא כלל מע"מ במועד הרכישה (המזמין אינו זכאי לפטור מתשלום מע"מ).
לדברי המבקש, הוא התקשר עם החברה בעסקה לשכירת רכב שאותו היה אמור לקבל בשדה התעופה בעיר רומא בעת נחיתתו. לאחר שנחת בשדה התעופה ברומא, הוא פנה אל דלפק ההשכרה של חברת ההשכרה כדי לקבל את הרכב השכור, ואז גילה כי הדלפק סגור ואינו מאויש. לפיכך גם לא היה מענה לפניותיו הטלפוניות עם החברה.
לאחר שפנה פיזית למרכז השירות של החברה ברומא, התחוור למבקש, לתדהמתו, כי ההזמנה שלו בטלה, אין כל רכב הממתין לו או משוריין על שמו. לדבריו, נאמר לו במרכז השירות כי הזמנתו בוטלה מאחר שלא הגיע במועד.
לדברי המבקש, החברה לא ציינה באף מסמך רשמי בינה לבינו או באתר שלה כי כל עיכוב בטיסה או הגעה לדלפק של חברת ההשכרה באיחור מביאה לביטול העסקה בין הצדדים, מה שמותיר אותו ואת כל חברי הקבוצה המיוצגת ללא הרכב ששכרו.
עוד מציין המבקש, כי מסר לחברה את כל פרטי ההתקשרות עימו (מספר טלפון נייד, כתובת מייל ומספר הטיסה), והיה באפשרותה ליצור עימו קשר כדי לוודא את זמן הגעתו בנקל או לכל הפחות לעדכנו כי רכבו לא ימתין לו, וכי ההזמנה שביצע ושילם בגינה מבוטלת.
בבקשה נטען עוד, כי החברה לא הציגה בפני המבקש במסגרת העסקה ביניהם, לשכירת רכב בעיר חיפה למשך מספר ימים, את המחיר סופי של העסקה, למרות שידעה כי מדובר באזרח ישראלי המחויב במע"מ בגין עסקאות מסוג זה.
לכל הפחות החברה לא הציגה בפניו ובפני מי מחברי הקבוצה המיוצגת כי למחיר הסופי של העסקה יתווסף רכיב המע"מ להזמנה. נהפוך הוא, היא ציינה כי המחיר כולל את כל המיסים, לפיכך הם היו בטוחים שזה הסכום הסופי ולא שיערו כי הם משלמים רק על חשבון העסקה, וכי בהמשך יקבלו תשלום בגין הפרשי מחיר, הנובע מהוספת רכיב המע"מ.
אילוסטרציה
