ל-MV אוגוסטה אופנוע ספורט חדש
אחד המיצגים החשובים בתערוכת האופנועים פואורי קונקורסו (Fuori Concorso) שהתקיימה במילאנו בסוף חודש מאי היה אופנוע ספורטיבי חדש מבית MV אוגוסטה (MV Agusta). התערוכה התמקדה בפיתוחים אווירודינמיים.
ההשראה לאופנוע סופרולוצ'ה 1000 (Superveloce 1000) היא העבר הרחוק של אוגוסטה, משנת 1972. זאת השנה שבה אוגוסטה נהפכה ליצרן הראשון ששם כנפי מרוצים על אופנוע ספורטיבי. דגם 500 הקלסי קיבל את החידוש הטכני בשביל לשלוט בכוח הכבידה. היום כנפיים קדמיות כבר לא מפתיעות אף אחד, זה חלק הכרחי בתכנון של כל אופנוע ספורטיבי שמשתתף במרוצים ובתחרויות יוקרתיות. ובכל זאת, הפיתוחים המודרניים מבוססים במישורים רבים על הכנפיים הקלסיות.
באופן כללי, MV אוגוסטה הוא אחד המותגים הכי חשובים בתולדות MotoGP שרק לאחרונה ציין את המרוץ ה-1,000 שלו. נגיעה היסטורית חשובה נוספת שקשורה למרוץ האחרון שהתקיים בצרפת נוגעת לזוכה: מרקו בזקי (Marco Bezecchi) האיטלקי שמתחרה כחלק מהקבוצה ששייכת לולנטינו רוסי, הרוכב הגדול בכל הזמנים (115 זכיות).