ל-Rebaudioside M של סוויג'ן הרשאת שימוש בבריטניה
חדשנית המתיקות והטעמים העולמית, סוויג'ן (Sweegen) הודיעה, כי Bestevia® Rebaudioside M (Reb M) שלה אושר באופן מלא לשימוש בבריטניה. אישור רגולטורי זה הוא ציון דרך ממשי, שכן היא החברה הראשונה והיחידה שקיבלה אישור לסוג כלשהו של גליקוזידים של סטיביול המיוצרים בטכנולוגיות חלופיות בבריטניה.
ל-Reb M, סטיביול גליקוזיד בטוהר גבוה המופק מצמח הסטיביה, פרופיל של טעם נקי ודמוי סוכר. הוא בעל מתיקות טבעית עם אפס קלוריות, ולפיכך משמש בחירה מיטבית ליצרני מזון ומשקאות המבקשים להפחית את תכולת הסוכר ולספק אפשרויות בריאות יותר לצרכנים. הממתיקים המבוססים על הליכים טבעיים של Sweegen, בהם Reb M, הם חלופה בת התאמה וחסכונית בעלויות לסוכר המסורתי.
מותגים בבריטניה שציפו לאישור ה-Bestevia Reb M של Sweegen, משתפים פעולה באופן פעיל עם מומחי יישומי המזון והמשקאות של Sweegen, כדי לשלב את מרכיב הסטיביה המבוקש מאוד, עם אפנון הטעם של Sweegen והממתיקים הייחודיים, בנוסחאות המזון שלהם.
דמיאן בלושי, סגן נשיא מכירות לאזורים EMEA/APAC ב-Sweegen, אמר: "אנו חלוצים בהשגת הרשאה מלאה ל-Bestevia Reb M בבריטניה. ציון דרך זה מאשר את המחויבות של Sweegen לספק חדשנות, פתרונות המתקה מבוססי תהליכים טבעיים ובני קיימא לתעשייה. Reb M מציע ליצרני מזון ומשקאות כלי יוצא דופן לעמוד בדרישות הצרכנים למוצרים בריאים יותר בלי להתפשר על הטעם."
ההחלטה לאשר את שיטת ייצור ההמרה הביולוגית לגליקוזידים של סטיביול, כולל Reb M, התקבלה על ידי השר לטיפול ראשוני ובריאות הציבור באנגליה, על ידי הממשל הוולשי בוויילס ועל ידי השר לבריאות הציבור, בריאות האישה והספורט בסקוטלנד. ההרשאה היא לפי סעיף 10(1) של תקנה 1333/2008.
שיטת הייצור המורשית מאפשרת שימוש בגליקוזידים של סטיביול, כולל Reb M, בשוק הבריטי. התקנות מספקות תנאי הרשאה מעודכנים לשימוש בשיטה זו בבריטניה, כאשר התנאים דומים לאלו של האיחוד האירופי וצפון אירלנד.
קייסי מקורמיק, סגן נשיא לחדשנות גלובלית ב-Sweegen, הדגיש את המשמעות של Reb M בהנעת חדשנות במוצר: "האישור של Bestevia Reb M בבריטניה מייצג התקדמות חיובית מאוד למותגים המעוניינים לשפר את הפרופיל התזונתי של המוצרים שלהם. הטעם הנקי והמתוק של Bestevia Reb M מאפשר גישות חדשות להפחתת סוכר בדרך שעולה על ציפיות הצרכנים ותומכת ביעדי בריאות הציבור להפחתת צריכת סוכר."
האדי עומרני, סגן נשיא לעניינים טכניים ורגולטוריים ב-Sweegen, הדגיש את תקני הבטיחות והציות המחמירים מאחורי ההרשאה של Bestevia Reb M: "ב-Sweegen נותנים עדיפות לבטיחות, איכות ועמידה בדרישות הרגולציה. קבלת ההרשאה המלאה ל-Bestevia Reb M בבריטניה הצריכה הערכות מדעיות מעמיקות ומחמירות כדי להבטיח את בטיחותו לצריכה. הישג זה משקף את המחויבות שלנו לספק מוצרים מעולים העומדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר בתעשייה."
Sweegen השיגה לאחרונה מעמד של FEMA GRAS לחלבונים מתוקים מבוססי ברזאין ותאומטין II, המשלימים את הגליקוזידים של הסטיביול בייצור מזון ומשקאות. עם התוספת של ברזאין ותאומטין II, החברה ממשיכה להרחיב את פורטפוליו הטעמים מווסתי הטעם הבטוחים והיעילים, שיכולים לעזור ליצרני מזון ומשקאות לעמוד בדרישה למוצרים בריאים וטעימים יותר. ברזאין הוא המרכיב המככב בטעמי Sweetensify שהושקו לאחרונה לאפנון טעם, כלי טעמים אידיאלי למותגים המבקשים ליצור טעמים דמויי סוכר במזון ומשקאות.