מגה מזון
חדשות
חדשות מהעולם
לעמוד קודם

ממתיקים דלי קלוריות ומחלות לב וכלי דם

15/09/2022
זמן קריאה: 2 דק'

איגוד הממתיקים הבינלאומי (ISA) מגיב למחקר חדש על ממתיקים דלי קלוריות/ללא קלוריות ומחלות לב וכלי דם, ומדגיש שבניגוד לטענות שהועלו במחקר, אין ראיות סיבתיות לכך שממתיקים דלי קלוריות/ללא קלוריות עלולים להגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם (CVD).

המחקר טוען לקשר בין צריכת ממתיקים דלי קלוריות/ללא קלוריות לבין סיכון ל-CVD, אלא שאין ראיות התומכות בהשפעות פוטנציאליות שלהם על הבריאות הקרדיו-מטבולית. הבטיחות של כל הממתיקים המאושרים האלה אושרה בידי גופי בטיחות מזון ברחבי העולם, כולל ועדת המומחים המשותפת לתוספי מזון של ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO), ארגון הבריאות העולמי (WHO), הרשות האירופית לבטיחות מזון (EFSA) ומנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA).

למעשה, צריכת ממתיקים דלי קלוריות/ללא קלוריות בקבוצת NutriNet-Santé הייתה נמוכה ביותר, ומומחים הטילו ספק ביכולת לזהות קשר בין ממתיקים דלי קלוריות/ללא קלוריות ברמות צריכה נמוכות כל כך לבין כל תוצאה בריאותית. הם הדגישו שבנסיבות כאלה, ישנם גורמים מבלבלים שמשפיעים על התוצאה.

סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של מחקרים אחרים, כולל ניתוחים של שינויים ותחליפים המפחיתים את ההשפעה של סיבתיות הפוכה ומספקים קשרים עקביים וחזקים יותר, מצאו כי בניגוד למחקר, משקאות ממותקים דלי קלוריות/ללא קלוריות, כתחליף המיועד למשקאות ממותקים בסוכר, קשורים בסיכון נמוך יותר למחלת לב כלילית ותמותה מ-CVD.

ממצאים אלו עולים בקנה אחד עם עדויות ממחקרים אקראיים מבוקרים, אשר מאשרים שאין השפעה שלילית של ממתיקים דלי קלוריות/ללא קלוריות על גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים, כולל לחץ דם, רמות שומנים, גלוקוזה בדם ומשקל הגוף, ולמעשה ישנם כמה יתרונות כאשר משתמשים בהם להחלפת סוכרים בתזונה.

בתקופה שבה מחלות לא מדבקות, כולל סוכרת ומחלות שיניים, נותרו אתגרי בריאות עולמיים, ועקב המלצות הבריאות הנוכחיות להפחית את צריכת הסוכר הכוללת, ממתיקים דלי קלוריות/ללא קלוריות יכולים להיות מועילים ביצירת סביבות מזון בריאות יותר. הם מספקים לאנשים מבחר רחב של אפשרויות לטעמים מתוקים עם ספירת קלוריות נמוכות, או בכלל לא, ולכן יכולים להיות כלי שימושי כאשר משתמשים בהם במקום סוכר וכחלק מתזונה מאוזנת.

ממתיקים אלה גם מסייעים לנהל את רמות הגלוקוזה בדם. ממתיקים דלי קלוריות/ללא קלוריות אינם מותססים על ידי חיידקי הפה, כלומר אינם תורמים לדה-מינרליזציה של השיניים - אחת הסיבות לעששת.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן