מגה מזון
חדשות
חדשות מקומיות
לעמוד קודם

טחינה טורקיז: ייצור מוגבר ליום העצמאות

20/04/2023
זמן קריאה: 1 דק'

קרוב ל-700 טונות טחינה גולמית באיכות פרמיום נמכרו בשוק המוסדי בחודשיים האחרונים בלבד, כמחצית למפעלי הסלטים הגדולים בישראל לקראת יום העצמאות.

לרגל חגיגות יום העצמאות, טחינה טורקיז מדווחת על עלייה חדה במכירות של טחינה גולמית בשוק המוסדי והתעשייתי. בחודשים ינואר-פברואר 2023 נמכרו יותר מ-22,000 דליים של טחינת טורקיז במשקל 17 ק"ג בשוק המוסדי, 375 טונות טחינה גולמית רק למסעדות, לחברות קייטרינג ולדוכנים לממכר מזון מהיר. מפעלי הסלטים הגדולים רכשו יותר מ- 300 טונות טחינת טורקיז, ולפיכך טורקיז היא הטחינה הנמכרת ביותר בשוק המוסדי בישראל, וזאת רק כשנתיים לאחר שהושקה.

טחינה טורקיז נחשבת טחינת פרמיום ומשווקת למפעלי סלטים, לחברות הסעדה ולמסעדות. היא משווקת גם באריזת חצי ק"ג בשוק הקמעונאי. במבחן טעימה שביצע מכון המחקר נתיב יועצים בקרב כ-200 נדגמים, ניצחה טחינה טורקיז שלושה מותגי פרמיום מתחרים. טחינה טורקיז מיוצרת במפעל בעל כושר ייצור של 4 טונות טחינה גולמית מדי שעה, הנחשב לאחד ממפעלי הטחינה הגדולים בעולם. הטחינה מיוצרת בקווי ייצור מהמתקדמים בעולם, בעל תקני האיכות FSSC ו-GMP2200. במפעל מועסקים כ-240 עובדים, ומחזור מכירותיו נאמד ב-210 מיליון שקלים בשנה.

לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של טחינה טורקיז, "עיקר פעילות המפעל מופנה ליצוא טחינה, בעיקר לצפון אמריקה, על רקע עלייתה של הדיאטה הים תיכונית והביקוש למוצרי מזון איכותיים וטבעיים." לדבריו, פערי המחירים בשוק המוסדי גדולים באופן לא סביר, ואין סיבה לשלם על טחינה גולמית באיכות פרמיום מחיר מופקע.

 

צילום: יעל האן

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן