סניף שני של קפה עוטף נפתח ברעים
קפה עוטף, רשת בתי קפה חדשה שפתחה את הסניף הראשון במתחם שרונה בתל אביב, קפה עוטף - נתיב העשרה, פתחה את הסניף השני של הרשת, קפה עוטף - רעים, ב-25 ביוני ברחוב וולפסון 54 בשכונת פלורנטין בתל אביב.
קפה עוטף רעים הוקם סמוך למתחם המגורים של תושבי רעים ברחוב הרצל. בית הקפה מתפרש על 250 מ"ר בשתי קומות, ויכלול חנות למכירת מגוון מוצרים מהעוטף: חפצי אמנות, יינות, ריבות, גבינות של מחלבת בארי, פירות יער, עוגות, גרנולה, דבש, ממרחים ומוצרים ייחודיים כגון חולצות, סינרים, ספלים, בקבוקי שתייה וכובעים. בסופי שבוע יימכרו גם פרחים. כמו כן אפשר לרכוש את המוצרים כמארז פיקניק ולשבת במרחבי המתחם או בישיבה סביב בית הקפה.
התפריט כולל מאפים הנאפים במקום, כריכים, סלטים ועוד. על הייעוץ הקולינרי אמונה השפית רותי רוסו. בהמשך, בית הקפה עתיד להציע חלל המיועד להופעות חיות של אמנים מהעוטף לצד בר יין.
בקפה עוטף רעים תופעל בין השאר חנות הדגל שוקולד דביר של היזם והשוקולטייר דביר קרפ ז"ל, שנרצח בשבת השחורה עם זוגתו, סתיו קמחי, לעיני ילדיו. במקום יתאפשר לרכוש מארזים בטעמים המוכרים על פי מתכוניו של דביר.
דביר היה "איש השוקולד של עוטף עזה". הוא הקים את מותג השוקולד שלו "שוקולד דביר" בשנת 1996, וייסד את בית הקפה שוקולד קפה במועצה האזורית אשכול עם רעייתו אז רעות קרפ ואורי שטיינר, שהצטרף למיזם כזכיין בשנת 2018. הקפה נהפך עם השנים לנקודת מפגש מרכזית לתושבי האזור, שהגיעו לקפה ושוקולד איכותי בדרך הביתה. הקפה נפתח מחדש בימים אלה.
קפה עוטף רעים נפתח בבעלותה המלאה של רעות קרפ, אם ילדיו של דביר, שבחרה להנציח את דביר דרך אהבתו לשוקולד. רעות פנתה לשוקולטיירים מובילים ששיחזרו את מתכוני הפרלינים, שברי השוקולד ומוצרי השוקולד של דביר.
את "שוקולד דביר" יתאפשר לרכוש בסניף קפה עוטף רעים וב'שוקולד קפה' במועצה האזורית אשכול, ובהמשך באתר אינטרנט ייעודי. המותג החדש שנוצר יהיה הבסיס ומקור פרנסה לשלושת ילדיו של דביר ז"ל ורעות, ולשיקום נפשותיהם. החזון של רעות הוא להקים מפעל שוקולד על שמו של דביר ברעים.
קפה עוטף רעים. צילום: סיון פרג'
בקהילת קיבוץ רעים כ-450 איש. ב-7 באוקטובר חווה הקיבוץ מתקפת מחבלים רצחנית שבה נרצחו שבעה אזרחים, בהם דביר קרפ, תושב הקיבוץ, עם זוגתו. אחרים נחטפו מהקיבוץ ושוחררו בעסקאות החטופים. בתים רבים בקיבוץ נשרפו. קהילת קיבוץ רעים, אשר חוותה שבר וחורבן, הבינה כי הדרך לקום היא להישאר יחד, ככוח מאוחד, משקם ומרפא. קהילת קיבוץ רעים היא הראשונה שעזבה את בתי המלון לטובת מגורים זמניים בפרויקט מגורים ברחוב הרצל בתל אביב. במתחם שאליו עברו ישנו מתחם משותף של גנים ומזכירות הקיבוץ.
רשת קפה עוטף קמה כדי לייצר חוסן קהילתי ונפשי למפונים ולאפשר להם עשייה ותעסוקה, אופק ותקומה. ברשת מועסקים הבנות והבנים של היישובים. בתי הקפה של הרשת הם מקום מפגש של הקהילה ומאפשרים לשמור אותה שלמה ככל האפשר. הקמת הרשת מנציחה ומהדהדת את סיפורה של כל קהילה, ולא פחות חשוב מכך, מחברת בין הקהילה המארחת לקהילה המפונה.
את בית הקפה ינהלו עמית כהן, בת 25 מקיבוץ רעים, ואלמוג פולק, בן 27 מקיבוץ אורים.
בנק הפועלים התגייס לפרויקט עם תרומה בעלת משמעות לקפה עוטף רעים לצד תרומות נדיבות נוספות של אתר פודי, חברת פלסאון, חברת מודי, חברת טמפו, בנק Hsbc וחברת צ'קפוינט, שתמכו בפרויקט ביד רחבה. האדריכלית ליאת אלון עיצבה את המקום ברוח העוטף המגיע למרכז תל אביב.
היזמים של קפה עוטף: תמיר ברלקו, יזם ומייסד של רשת ארקפה ומיזמים קולינריים רבים בישראל ובעולם, ומיכל ציון, בעלים ומנהלת בחברת אידאה קידום מכירות והפקות בארץ ובעולם.
רעות קרפ: "כחלק מהרצון להנציח את דביר, שהיה שוקולטייר משנת 1996, החלטתי לפתוח את בית הקפה בשיתוף פעולה עם רשת 'קפה עוטף'. בפתיחת קפה עוטף רעים אנחנו מבקשים ליצור בעבור הקהילה שלנו מקום מפגש שיזכיר לנו את הבית והאהובים שאיבדנו. הדברים שמחזקים אותנו ומסייעים לנו לעבור כל יום הם הקהילה שלנו והזיכרונות שנשארו. הקפה יהדהד את הזיכרון של דביר, שאהב והצליח לשמח אנשים באמצעות השוקולד הנהדר שלו, ויחזיר מעט את הטעם המתוק בחיים גם לילדינו המשותפים שעברו את הנורא מכל.
"כולי תקווה שנצליח להעביר את הטעם והאווירה של רעים לתושבים ולמבקרים בעיר ולספק ערך מוסף לקפה של הבוקר של כל אחד מלקוחותינו. אני מזמינה אתכם להיות חלק מהדבר הגדול הזה, שהוא סמל לתקומה של כל יישובי העוטף ושל קיבוץ רעים בפרט."
קפה עוטף - רעים, וולפסון 54, תל אביב. שעות פעילות: א' עד ה', 7:30 עד 19:30; שישי 7:30 עד 16:00; שבת 9:00 עד 19:30.
קפה עוטף רעים. צילום: סיון פרג'