פוסט קורונה בצהרונים
נזקי הקורונה בקרב תלמידי מערכת החינוך לא פוסחים על ההיבט התזונתי. על פי חברת לאנץ' טיים, המספקת מדי יום מנות אוכל למאות גני ילדים, צהרונים, מתנ"סים ובתי ספר, הצוותים המקצועיים נתקלים בקשיים רבים ומתמודדים עם קשיים להחזרת הילדים לשגרה תזונתית. מסיבה זו הפיקה החברה סרטוני הדרכה לצוותים המקצועיים במוסדות החינוך ולהורים. הסרטונים עוסקים בטיפול נכון באוכל, שמירה על בטיחות וניקיון המזון והרגלי אכילה נכונים בצהרון ובגן. לדברי אלי מלכה, מנכ"ל חברת לאנץ' טיים, "אנו מבצעים התאמות בתפריטים, מעשירים את סל הפירות והירקות ומרעננים את הנהלים כדי להחזיר את הילדים לתלם".
מחקר חדש שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת מזרח-אנגליה ופורסם לאחרונה, בדק את השפעות התזונה על ההישגים במערכת החינוך. על פי תוצאות המחקר, תזונה מזינה, העשירה בפירות וירקות, מועילה לבריאות הנפש של ילדים. צוות המחקר ניתח נתונים מסקר בריאות ורווחה שנערך בקרב כ-9,000 תלמידים מ-50 בתי ספר יסודיים ותיכונים מרחבי בריטניה. הסקר בחן את הקשר בין צריכת פירות וירקות לבין רווחה נפשית. הממצאים פורסמו בכתב העת bmj nutrition prevention & health, ולפיהם אלו שקיבלו תזונה בריאה יותר, צרכו חמש מנות או יותר של פירות וירקות ביום, היו בעלי בריאות נפשית טובה יותר.
הרגלים בריאים לשנת לימודים מוצלחת. צילום: שליס בעמ
מנת אוכל בצהרון לאנץ טיים. צילום: ארקדי רסקין
מטבח חדש לחברת לאנץ טיים. צילום: ארקדי רסקין