תזונה לפני יום כיפור ואחריו
המלצות לתזונה נבונה ובריאה לפני צום יום הכיפורים ואחריו, כדי להקל את הצום ואת היציאה ממנו
ביום שלפני יום הכיפורים מומלץ לאכול כמה ארוחות קלות המבוססות על תזונה ים תיכונית. לפי תזונה זו יש לאכול מוצרי מזון טבעיים לא מעובדים, הכוללים רכיבי מפתח תזונתיים וחומרים התורמים לבריאות ומגנים עליה: יותר ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים ושמן זית, וכמויות קטנות יותר של מזונות בלתי מעובדים דלי שומן מהחי כגון מוצרי חלב, עוף, בשר ודגים.
כדאי להרבות בשתיית מים ולצמצם צריכת משקאות מכילי קפאין כגון תה, קפה, קולה ומשקאות אנרגיה.
כדי למנוע תחושת צימאון במהלך הצום: לצמצם צריכת נתרן באמצעות צמצום השימוש במלח, באבקות מרק וברטבים בתבשילים ובסלטים, ולהימנע מהגשת חמוצים ומזונות מעובדים עתירי מלח בסעודה.
בסעודה המפסקת רצוי לכלול סלט ירקות, ירקות מבושלים, מנה חלבונית כגון עוף, דג או קטניות, ותוספת עמילנית (כגון תפוחי אדמה, אורז מלא ופסטה מלאה). לקינוח אפשר לאכול פרי או פרוסת עוגה.
יש להקפיד לשתות הרבה מים לפני הארוחה וולאחריה, ולא לשתות משקאות מכילי קפאין.
עם תום הצום כדאי להתחיל בשתיית כוס מים ובתמר קטן או פרי אחר ומרק ירקות צח. כחצי שעה עד שעה לאחר מכן אפשר לאכול ארוחה קלה הכוללת סלט ירקות או ירק מבושל ופרוסת לחם מחיטה מלאה. מומלץ לחזור לאכילה רגילה בהדרגה ובמתינות.
למי שאינם מרגישים טוב מומלץ להתייעץ עם רופא או רופאה לפני ההחלטה לצום.
מקור: משרד הבריאות