מגה מזון
כתבות
מגה מזון פלוס
לעמוד קודם

בננה - פצצת אנרגיה צהובה

29/08/2022
זמן קריאה: 2 דק'

בננה היא צמח טרופי ממשפחת המוזיים. היא מזינה מאוד, עשירה בוויטמינים ומינרלים, והיא לא סתם נקראת "פצצת אנרגיה צהובה". אפרת בן שץ פורשיאן, דיאטנית קלינית, R.D, B.Sc, באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא, מפרטת כל מה שצריך לדעת עליה.

ב-100 גרם של בננה יש 89 קלוריות. זהו פרי מצוין לאכילה לפני פעילות גופנית ובמהלכה, שכן היא מספקת אנרגיה זמינה ומתעכלת מהר. מי שעוקב אחר תחרויות טניס, מבחין שהיא הבחירה המועדפת לאכילה בקרב טניסאי צמרת כגון נובק ג'וקוביץ.

היא אחד הפירות הראשונים שמתחילים לשלב בטעימות הראשונות של פירות לתינוקות. היא נוחה לנשיאה הרבה שעות מחוץ לבית, היא אינה זקוקה לשטיפה - רק צריך לקלף אותה ולאכול, והשימושים הקולינריים שלה רבים: אפשר לשלבה באפייה, בפנקייקים, בשייקים ובגלידות לאחר הקפאה.

 

 

אם כל זה לא מספיק משכנע לשלב אותה בתזונה באופן קבוע, הכירו שישה יתרונות תזונתיים לשילוב בננות בתזונה:

1. מכילה סיבים תזונתיים: בננה מכילה כ-10% סיבים תזונתיים מסך הצריכה היומית של אדם מבוגר. סיבים אלו עוזרים לתהליך עיכול תקין, תורמים לתחושת שובע ויכולים לשמור על רמות כולסטרול וסוכר תקינים בדם. הבננה מתאימה כמנת ביניים. מכיוון שהיא דלה בחלבון, תוספת של יוגורט בשילוב של חופן אגוזים או שקדים יוצרת ארוחה נפלאה ומאוזנת.

2. שמירה על הלב: בבננה יש כמות גדולה מאוד של אשלגן (כ-360 מ"ג בבננה ממוצעת). אשלגן הוא מינרל חיוני לבריאות הלב. עם תכולה נמוכה מאוד של נתרן, יש להם תפקיד חשוב בשמירה על לחץ דם תקין ובמניעה של מחלות קרדיו וסקולריות.

3. בננה משרה שינה טובה ושומרת על מצב רוח טוב. היא עשירה בחומצת אמינו טריפטופן. הטריפטופן הופך לנוירוטרסמיטור סרוטונין, שבשילוב עם ויטמין B6 תורם למצב רוח טוב ולשינה טובה.

4. הרפיית שרירים: בבננה ממוצעת כ-30 מ"ג מגנזיום, החשוב להרפיית שרירים, וגם לו תפקיד חשוב בשמירה על הלב.

5. נוגדי חמצון: בבננה יש הרבה נוגדי חמצון, למשל ויטמין C. אנטיאוקסידנטים אלה עוזרים למנוע נזק חמצוני בתאי הגוף, הנגרם מרדיקלים חופשיים.

6. נשנוש מתוק: בתהליך ההבשלה של הבננה, קליפת הבננה משנה את צבעה מירוקה לצהובה ועד חומה. עם התקדמות תהליך ההבשלה, העמילן נהפך לפרוקטוז, והבננה נעשית מתוקה יותר. החלק החום בבננה הוא פרוקטוז. הוא יותר מתוק, ועשוי לשמש פתרון כשמתחשק משהו מתוק.

אם כן בננה היא פרי נהדר, בעל יתרונות תזונתיים רבים. אפשר לשלבו בתפריט במגוון אופנים, מרקמים ומאכלים. אם הבננה ירוקה, אפשר לעטוף אותה בעיתון שיעזור בתהליך ההבשלה או להניחה ליד אבוקדו, שיגרום לה להבשיל מהר יותר. אם היא מבשילה בקצב מהיר יותר ממה שאתם אוכלים, קלפו אותה והקפיאו בחתיכות. תוכלו להפשירה בכל זמן שתרצו בננה ולא תהיה לכם בהישג יד.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן