מגה מזון
כתבות
מגה מזון פלוס
לעמוד קודם

מה אדום מבפנים וירוק בחוץ?

13/08/2024
זמן קריאה: 2.5 דק'

מה עוד מסמל את הקיץ הישראלי יותר מאבטיח? הוא מתוק, מרענן, קריספי ומתאים לימים החמים. האבטיח הוא לא רק פרי אהוב, אלא גם חלק בלתי נפרד מהתרבות הישראלית. הוא מככב בשירים, בפרסומות, ובפיקניקים משפחתיים בחופי הים. יום האבטיח הבינלאומי, שנחגג ב-3 באוגוסט, הוא הזדמנות מצוינת לחגוג את הפרי האהוב הזה ולגלות עליו עוד. לרגל היום המיוחד הזה, ריכזנו לכם עובדות ונתונים מעניינים על הפרי שכולם אוהבים.

  • אז כמה באמת ישראליים אוהבים אבטיח? התשובה היא מאוד! משרד החקלאות פרסם כי הישראלים צורכים בממוצע 25 ק"ג אבטיחים בעונה! ובשביל לענות על הצורך הזה החקלאים הישראליים מגדלים בממוצע לא פחות מ-100 טון אבטיחים בשנה.
  • מלך הפירות כבר מעל 4,000 שנה! מקור האבטיח הוא מיבשת באפריקה ובציורי קיר שנתגלו במצרים בשנת 2021, ציור אחד תפס את עיני החוקרים כי נראה כמו האבטיח שאנו מכירים. הציור הקדמוני שככל הנראה צויר לפני 4,000 שנה, מהווה עדות לכך שהמצרים הקדמונים אכלו גם הם את מלך הפירות הקיצי שאנו אוכלים גם היום.
  • מה הקשר בין אבטיח ומלפפון? האבטיח הוא פרי ממשפחת הדלועים וחולק את אותו שם משפחה עם הדלעת, המלפפון וגם המלון. משפחה זו כוללת יותר מ-125 סוגים ו-1,600 מינים שונים, שגדלים שבאזורים חמים.
  • פרי שהוא יותר מ-90% מים! הסיבה לכך שהפרי כל כך מרענן אותנו היא כמות המים האדירה שהוא מכיל אך לא רק. הוא מלא במגוון מינרלים וויטמינים שיחזקו את גופכם כמו ויטמין C שעוזר בייצור קולגן ומחזק את המערכת החיסונית, וויטמין A ששומר על בריאות העיניים. כמו כן, באבטיח ישנה גם חומצת אמינו בשם ציטרולין שמסייעת בהורדת לחץ הדם ובריאות הלב.
  • תאכלו אבטיח ובטוח תהיו שבעים! כפי שצוין באבטיח ישנה כמות מים גדולה ויש לכך המון גם יתרונות תזונתיים. מעבר לזה שהפרי משביע אותנו בקלות הוא גם מרווה ומשלים לנו באופן מעולה את כמות הנוזלים שאנחנו צריכים לצרוך בכל יום.

איך בוחרים אבטיח מוצלח?

  • הכתם המיוחל - על האבטיח צריך להיות כתם שדה צהוב כמה שיותר! מעיד שהאבטיח קיבל את מכת השמש הרצויה.
  • כובד- כמה שיותר כבד, יותר איכותי, כיוון שמכיל כמות גדולה של מים מתוקים.
  • הטאץ'- האבטיח צריך להיות קשיח ולא גמיש. גמישות הפרי מעידה על תהליך הירקבות של הפרי.
  • Pitch Perfect- בכמה דפיקות שומעים את הצליל העמוק והחלול, אתם תדעו שמצאתם את האחד.

ומה עם האבטיח הישראלי?

"אבטיחים אוהבים חום ושמש, וישראל, כמדינה חמה, היא המקום המושלם לגידול אבטיח. למרות השנה המאתגרת, החקלאים הישראליים הצליחו לגדל את האבטיחים הכי טעימים ומתוקים." מספרת ענת רשף גלעד, פירותנית, ובעלים ומנכ"לית משותפת של 'הענתיות', פלטפורמה לרכישה ישירה של פירות וירקות הישר מהחקלאי לצרכן, העובדת בשיתוף עם מאות חקלאים מכל רחבי הארץ.

"לכבוד יום האבטיח הבינלאומי, זו הזדמנות מצוינת להדגיש את חשיבותו של האבטיח בתזונה הישראלית ובתרבות שלנו. האבטיח הוא לא רק סמל של הקיץ הישראלי, אלא גם פרי מושלם לתזונה בריאה. הוא עשיר בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, ובזכות תכולת המים הגבוהה שלו, הוא אידיאלי להתמודדות עם החום הישראלי. יתרה מזאת, האבטיח הוא פרי ורסטילי שמשתלב נהדר במגוון מתכונים - מסלטים ועד קינוחים. ביום האבטיח, אני מזמינה את כולם לחגוג את הפרי המדהים הזה ולתמוך בחקלאות המקומית." מסכמת ענת.

 

צילום: יח"צ

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן