מגה מזון
כתבות
מגה משפט מזון
לעמוד קודם

אמינות הזוכה במכרז להפעלת עגלות קפה

07/08/2023
זמן קריאה: 1.5 דק'

חברת פלפלפת קניונים מחיפה העוסקת בעסקי המסעדנות ומפעילה עגלות קפה, מבקשת מבית המשפט המחוזי בת"א לקבוע, כי היא הזוכה במכרז של שירותי בריאות כללית להצבה והפעלה של עגלות קפה במוסדות הקופה. במכרז נקבעה כזוכה חברת נטו אינווסטמנט (1988) מר"ג, המפעילה בין השאר עגלות קפה. נטען כי החלטת ועדת המכרזים פגומה מבחינה מהותית ולוקה באי תקינות של ההליך המינהלי, בכלל זה התפרקות הוועדה מחובתה להפעיל שיקול דעת עצמאי.

לדברי פלפלת קניונים, היא העבירה לוועדה מידע שלפיו בעליה ומנהלה היחיד של חברת נטו אינווסטמנט הורשע במעשים פליליים הקשורים לפעילותה העסקית של החברה בתחום המזון. בעליה ומנהלה של החברה הורשע בהסבת זכייתו במכרז אחר להפעלת מזנוני המזון באצטדיון הכדורגל סמי עופר בחיפה, בניגוד להוראות החוזה וללא ידיעת המזמין. הסבת החוזה שימשה למעשים פליליים נוספים שביצע צד ג' שאליו הוסב החוזה, בכלל זה העלמת הכנסות מהמזמין כדי להפחית את דמי הזיכיון שישולמו לו.

עובדה זו, סבורה פלפלת קניונים, חייבה כי תיערך בדיקה מדוקדקת ויסודית על ידי ועדת המכרזים באשר לאמינות המצגים שהציגה חברת נטו אינווסטמנט, בכלל זה אלו הקשורים בעמידתה בתנאי הסף באשר ליכולתה לבצע את השירותים נשוא המכרז, ובאשר לכלכליות הצעתה ויכולתה לעמוד בתשלום הזכויות לעובדיה.

עוד נטען בעתירה, כי נטו אינווסטמנט לא עמדה בתנאי הסף, שכן על פי בדיקה שערכה העותרת, קיים חשד כי היא אינה מפעילה חלק מנקודות המכירה שעליהן הצהירה לצורך תנאי הסף. כמו כך נטען כי על אף שהצעתה של נטו אינווסטמנט הייתה גבוהה ב-20% בערך מההצעה הבאה אחריה (מדובר בהצעת מחיר לתשלום דמי זיכיון על ידי הזוכה), ועדת המכרזים לא בחנה את כלכליות הצעתה, יכולתה לעמוד במחיר שהוצע על ידה, ואם הצעתה אינה מגלמת פגיעה אפשרית בזכויות עובדים או במחירים גבוהים למטופלים במרפאות הכללית.

לטענת פלפלת קניונים, ועדת המכרזים החליטה כי הנתון היחיד שיש להביא בחשבון הוא הרווח לשירותי בריאות כללית. לדבריה, די בכל אחת מהנסיבות האמורות, קל וחומר במשקלן המצטבר, כדי להביא לפסילת הצעתה של נטו אינווסטמנט ולקביעה שהיא הזוכה במכרז תחתיה. לחילופין מתבקש בית המשפט להורות לכללית להשיב את הדיון בהצעות שהוגשו למכרז לוועדת המכרזים לצורך דיון מחדש בבחירת הצעות הזוכות במכרז, ולחילופין להורות על ביטול המכרז.

 

 

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
1.
22/09/2024
מחירים מופקעים
באמת איבדנו את זה דוכן קפה בבניין שיקום נפגעי מלחמה סנדביץ קר של "לורד סנדביץ" 32 שח כמעט 50% יותר מתחנות דלק ונתבג בקבוק מיץ אישי 16 שח אספרסו 10 שח למה לנצל????
כותרת
תוכן