ביונד מיט מואשמת בתחרות בלתי הוגנת
יצרנית תחליף הבשר ביונד מיט (Beyond Meat) ומנכ"ל החברה, איתן בראון, נתבעו על ידי יצרנית בשר צמחי אחרת, חוות דון לי (Don Lee Farms), בבית המשפט הפדרלי בקליפורניה שבארצות הברית, בטענות כי פרסום שווא של החברה יוצר תחרות בלתי הוגנת, בהתאם לחוקי מדינת קליפורניה וחוק "לאנהאם" הפדרלי (The federal Lanham Act). על פי הודעה שפרסמה ביונד מיט בתגובה, "הטענות בהגשה חסרות בסיס ואנו מוכנים להיאבק בזה במרץ בבית המשפט."
בתביעה נטען, כי ביונד מיט פרסמה טענות מטעות לגבי המרכיבים והערך התזונתי של מוצריה, ובשל כך פוגעת בצרכנים, במתחרים ובתחרות הוגנת. בחוות דון לי הצהירו בכתב התביעה, כי התביעה הוגשה כדי "להחזיר את האיזון התחרותי" ולמנוע מביונד מיט להמשיך ולבנות את המותג שלה על מה שלכאורה נטען על ידי חוות דון לי כהטעיה, וכדי להשיב את הנזקים שנוצרו, לטענת התובעים, מ"פרסום כוזב" ו"רווחים שלא הושגו".
לשתי החברות היסטוריה ארוכה של דם רע ביניהן. חוות דון לי הייתה פעם יצרנית שותפה לצד ביונד מיט, ואולם היא הגישה בשנת 2017 תביעה בבית המשפט העליון בקליפורניה, לאחר ביטול החוזה שלה עם ביונד מיט, בטענות להפרת חוזה, כסף שלא שולם, הונאה וניצול של חוות דון לי.
ההתדיינות הקודמת בין ביונד מיט לחוות דון לי נגעה רק ליחסים החוזיים בין הצדדים. המקרה החדש מרחיב את המחלוקת, ולמעשה ביונד מיט והמנכ"ל שלה באופן אישי מואשמים בהטעיית הצרכנים.
התביעה מאשימה את ביונד מיט בהגזמה של עד 30% בפרסום כמות החלבון במוצריה. בכתב התביעה נטען, כי התובעים שלחו מספר דוגמאות של מוצרי ביונד מיט למעבדה לצורך ניתוח מפורט. 24 עמודים של תוצאות בדיקה מוגשים עם התביעה, ומוכיחים לכאורה את טענות התובעים.
בתביעה מצוין כי חלבון הוא החומר התזונתי שמשתמשים בו בביונד מיט כדי להבדיל את עצמם מהמתחרים, ולעיתים קרובות החברה מציינת כי למוצריה יש רמות חלבון גבוהות מאלה שבבעלי חיים או שוות. חוסר היכולת לעמוד בסטנדרט הזה אומר לא רק שביונד מיט הטעתה לקוחות, נכתב בתביעה, אלא שהחברה גם הציגה את עצמה באופן שגוי לגבי תיוג שקבע מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA).
האשמות אלו עשויות להביא לבדיקה קפדנית הרבה יותר של תביעות של מוצרים מבוססי צמחים, הן מצד הרגולטורים והן מצד הצרכנים. אם ניתוח החומרים התזונתיים שהוגש בתיק מדויקים, הדבר עשוי לשנות את האופן שבו מנהל המזון והתרופות האמריקני מסתכל על מוצרים מן הצומח, והדבר עלול להשפיע לרעה על הטענות התזונתיות של מוצרים רבים.
מקור: www.fooddive.com