מגה מזון
כתבות
מגה משפט מזון
לעמוד קודם

מסעדות ומפעל מבקשים צו עיכוב הליכים

12/07/2023
זמן קריאה: 1 דק'

ארבע חברות מענף המסעדנות שהקימו מספר מסעדות בתל אביב בסגנונות ובקונספטים שונים, ומפעל אחד להכנת מזון (מנות מצוננות להגשה מהירה) למסעדות שלהן ולמסעדות אחרות, מבקשים מבית המשפט צו עיכוב הליכים לתקופה של שלושה חודשים. מדובר בחברות גורמן רוטשילד, גורמן ג., סיילפיש שתי קומות וגסטרונומיית שף, שהפעילו את המסעדות וייס בבית וייס ההיסטורי בפינת הרחובות הרצל ואחד העם בת"א, מסעדת סייל פיש בפינת הרחובות נחלת בנימין-אלנבי, ומסעדת סופרא ברחוב רוטשילד 11.

בפנייה לבית המשפט נטען, כי משבר הקורונה ועזיבתו המפתיעה של השף גיל דהאן שהפעיל את מסעדת הדגל של המבקשות (מסעדת וייס) ואשר היה אמור להפעיל מסעדה נוספת שלהן, וכן סיקור תקשורתי רחב ושלילי על המסעדות שגרם להדרת רגלי הלקוחות מהן, הביא את המבקשות להגיש את הבקשה להקפאת הליכים ולהסדר חוב עם נושיהן, שלהם הן חייבות 2.6 מיליון ש"ח.

לדברי המבקשות, בבעלות מטייב נתנאל מבאר שבע, הן הגיעו להסכם שיתוף פעולה עם חברת הרצל 2 מטבחים, בעלת ניסיון רב בניהול ותפעול של מסעדות, ולפיו הן יפעלו יחד בתקופת הקפאת ההליכים אך ורק במסעדה בשם פוזיטנו במיקום של מסעדת וייס (המסעדה החלה לפעול בניצוחו של שף ידוע).

על פי ההסכם בין הצדדים, חברת הרצל 2 מטבחים תזרים 200,000 ש"ח לתשלום הוצאות ההליך בתוך שבוע ימים ממועד מתן צו עיכוב ההליכים, ובכפוף לאישור הסדר חוב, תזרים מיליון ש"ח בתוך שישה חודשים שישמשו לתשלום 50% מהחוב הכולל לנושי החברות. עוד הוסכם, כי הפעילות של מסעדת פוזיטנו תהיה המקור לתשלומי הסדר אשר ישולמו ראשונים לפני כל תשלום אחר. כך מציעות החברות דיבידנד בשיעור של 100% בכל קבוצות הנשייה בתוך פרק זמן מרבי של 5 שנים.

 

 

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן